„Ucigaşa cu umbrela“, eliberată cu 4 ani mai devreme de un tribunal italian. Cum explică decizia avocatul tinerei românce

„Ucigaşa cu umbrela“, eliberată cu 4 ani mai devreme de un tribunal italian. Cum explică decizia avocatul tinerei românce

Doina Matei. FOTO: Corriere della Sera

Românca Doina Matei a provocat, în urmă cu 12 ani, un adevărat val de revoltă şi ură împotriva românilor din Italia, după ce a ucis o italiancă, înfigându-i o umbrelă în ochi, crimă pentru care a fost condamnată la 16 ani de închisoare.

Pe 26 aprilie 2007, ea a avut o altercaţie în metrou cu Vanessa Russo, o tânără de 23 de ani. Doina Matei avea pe atunci 21 de ani, trăia la Roma şi era prostituată. Fără să stea prea mult pe gânduri, românca i-a înfipt umbrela în ochi oponentei sale, omorând-o. În acelaşi an, ea a fost condamnată la 16 ani de închisoare.
 
Jurnaliştii de la Corriere della Sera notează că, nouă ani mai târziu, Doina a obţinut de la Tribunalul de Supraveghere din Venezia încredinţarea în probă către serviciile sociale, măsură alternativă detenţiei. Astfel, românca mergea la serviciu, la o cooperativă din Venezia, şi era liberă între orele 6.00 şi 22.00, cu condiţia să nu părăsească localitatea.
 
A fost însă din nou încarcerată, în 2016, după ce mai multe persoane au descoperit că avea un cont fals de Facebook pe care posta fotografii cu ea zâmbitoare, în timp ce făcea semnul victoriei. Decizia i-a aparţinut judecătorului de supraveghere din Venezia, care a considerat că tânăra nu şi-a îndeplinit obligaţiile şi că a sfidat familia victimei sale.
 
Ulterior, Doina a fost eliberată, de această dată definitiv, la începutul acestei săptămâni. „A fost eliberată datorită comportamentului bun care a permis femeii să câştige 45 de zile la fiecare şase luni de închisoare”, a explicat avocatul tinerei, Testa Piccolomini.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: