Pedeapsa primită de un român în Marea Britanie la 4 zile după ce a fost prins furând. Trucul inutil la care a recurs

Pedeapsa primită de un român în Marea Britanie la 4 zile după ce a fost prins furând. Trucul inutil la care a recurs

Tudor a fost prins şi condamnat la închisoare la doar câteva zile după ce a ajuns în Marea Britanie. FOTO: Nottinghamshire Police

Un tânăr de 20 de ani din România a fost arestat şi condamnat la închisoare cu executare de Tribunalul Nottingham la doar patru zile după ce intrase în Marea Britanie

Leonard Valter Tudor a ajuns vineri, 7 iunie, în Insulă, iar o zi mai târziu încerca să fure dintr-un magazin, pentru ca luni, 10 iunie, să ajungă deja în faţa judecătorului. Tudor a fost surprins în timp ce încerca să sustragă dintr-un supermarket din Donacaster produse de peste 500 de lire. Pentru aceasta, a folosit o geantă căptuşită cu folie de aluminu, însă trucul nu l-a ajutat. Luni, 10 iunie, Tudor a fost trimis după gratii pentru 16 săptămâni, într-o închisoare pentru tineri infractori. În plus, judecătorul l-a obligat la plata unei amenzi de 115 lire. 
 
Asta deşi avocatul său a încercat să-l convingă pe judecător că tânărul mai merită o şansă şi că ar trebui eliberat. Acesta a mai afirmat că Tudor a venit în Marea Britanie cu gândul să muncească, pentru a oferi un viitor mai bun familiei.
 
„Pur şi simplu a fost promisiunea banilor care l-a determinat să comită infracţiunea. Dar a fost reţinut imediat de personalul de securitate şi toate articolele au fost recuperate. Perspectiva muncii este una reală pentru el şi are ca scop pur şi simplu să ofere familiei sale un viitor mai bun”, a spus avocatul apărării în pledoaria sa.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: