Mutarea ţiganilor de pe strada Coastei la Pata Rât este discriminatorie. Primăria Cluj a fost amendată!

Mutarea ţiganilor de pe strada Coastei la Pata Rât este discriminatorie. Primăria Cluj a fost amendată!

Romii au protestat de mai multe ori faţă de mutarea lor la Pata Rât.

Primăria Cluj a fost amendată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu 8.000 de lei.

"În dosarul numărul 145/2011 având ca petent Grupul de Lucru al Organizaţiilor Civice şi ca reclamat autoritatea publică locală a municipiului Cluj-Napoca, prin primar, Colegiul director a constatat, prin unanimitate de voturi, că mutarea romilor din strada Coastei din municipiul Cluj-Napoca la groapa de gunoi din Pata Rât reprezintă faptă de discriminare, conform art. 2 alin. (1), art. 10 lit. h, art. 13 alin. (1) si art. 15 din O.G. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată", se arată într-un comunicat de presă al CNCD.

Primăria a fost sanţionată cu o amendă contravenţională de 8.000 de lei.

Mai multe familii de romi au fost relocate în acest an de pe strada Coastei în casele modulare din Pata Rât. Este vorba despre 250 de persoane care locuiesc acum în 40 de camere de câte 18 metri pătraţi ale celor 10 case modulare, care au 10 băi de câte şase metri pătraţi fiecare.

În locul locuinţelor sociale de pe strada Coastei, Facultatea de Teologie Ortodoxă, va contrui un capus universitar cu clădiri care să găzduiască aula (360 mp), sălile de curs (360 mp), săli de seminar (950 mp), ateliere şi spaţii destinate corpului profesoral - decanat, birouri pentru profesori, sală profesorală, dar şi spaţii de cazare, o cantină şi anexe pentru utilităţi, parcări. Campusul va găzdui şi o capelă.

Familiile mutate au protestat de mai multe ori în centrul oraşului şi în Consiliul local.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările