Maia Morgenstern, umilită de un poliţist care a refuzat să poarte mască. Motivul surprinzător pentru care a fost amendată

Maia Morgenstern, umilită de un poliţist care a refuzat să poarte mască. Motivul surprinzător pentru care a fost amendată

Maia Morgenstern a fost sfidată de un poliţist care i-a aplicat şi o amendă. FOTO: Oana Monica Nae

Cunoscuta actriţă Maia Morgenstern a fost amendată de un agent de poliţie pentru un motiv mai rar întâlnit. Actriţa nu a contestat amenda, dar i-a reproşat poliţistului că nu poartă mască.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reputata actriţă a povestit pe contul ei de Facebook că a fost oprită în trafic şi amendată de un poliţist. Deşi motivul pentru care agentul a amendat-o este cel puţin bizar, actriţa nu a fost deranjată atât de amendă, cât de faptul că poliţistul nu purta mască şi încălca orice regulă de distanţare socială. Mai mult, atunci când Maia Morgenstern i-a atras atenţia asupra acestui detaliu, omul legii i-a răspuns ironic, refuzând să poarte masca şi să respecte regulile de distanţare socială. 

„M-am simţit umilită”, le-a mărturisit actriţa unor apropiaţi, iar apoi a postat pe Facebook detalii despre experienţa neplăcută prin care a trecut.

„Eh. Sunt mânioasă.

După spectacol m-am dus acasă, cu maşina. Puţin după ora 22. Victoriei colţ cu Elisabeta. Conduceam prudent, pentru că obosită, pentru că în seara caldă de vară erau mulţi pietoni la plimbare.
 
M-a oprit o maşină de poliţie. Am oprit, am pus masca de protectie, am deschis geamul.
Agentul s-a apropiat. Fără mască.
„Actele!” Am prezentat actele imediat şi fără să întreb nimic…
 
Nu mă ştiam vinovată cu nimic. Nu aveam chef de discuţii cu un necunoscut care nu poartă mască.
M-a întrebat „De ce aţi aşteptat la semafor? Era deja verde. Aţi ezitat să porniţi.”
 
Am explicat că în drum era o femeie cu un bebeluş în braţe, cu un cărucior, cu… se codea: să treacă mai departe, să se oprească, să se întoarcă.
Subliniez, aveam mască şi vorbirea îmi era îngreunată. Se înţelegea, probabil, mai greu ce spuneam.
 
Domnul agent, fără mască, fără să respecte niciun fel de distanţare, se apropia din ce în mai mult. A constatat că nu aveam ITP-ul făcut.
Mi-a dat amendă.
„Aveţi ceva de adăugat la procesul verbal de constatare?”
„Da. Dumneavoastră, domnule agent, nu purtaţi mască…”
„Nu sunt obligat. Sunt în aer liber. Am vrut să vă pun etilotestul… Puteţi plăti amenda…”
Foarte bine. Voi plăti amenda. Dacă greşeşti, plăteşti. Fără ironie.
 
În rest… prevenţie, prudenţă, omenie… hai!
Stăm cu mască.
P.S. Later edit, sau cum se cheamă:
 
Evident că s-a aplicat întocmai legea şi nu am beneficiat de niciun fel de” înţelegere „: mi-a fost ridicat şi talonul. Nu am niciun comentariu, nicio contestaţie de făcut. Aşa spune legea.Şi chiar sunt bucuroasă pentru asta: pot spune exact cum s-a petrecut. P1.S1. Am plătit ameda”, a scris actriţa pe Facebook.
 
 
Citeşe şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările