Liviu Dragnea a anunţat că pista de 2.100 de metri a aeroportului din Cluj va fi gata în octombrie

Liviu
Dragnea a anunţat că pista de 2.100 de metri a aeroportului din Cluj va fi gata
în octombrie

Liviu Dragnea la Cluj  FOTO: Florina Pop

Venit la Cluj să semneze două contracte de finanţare pentru modernizarea a două parcuri industriale, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că lucrările de prelungire la 2.100 de metri a pistei Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca, începute în 2011, vor fi gata la jumătatea lui octombrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce a vizitat vineri dimineaţa şantierul pistei de 2.100 de metri de la Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca, Liviu Dragnea a declarat, la o conferinţă de presă, că era necesară o sincronizare a tuturor instituţiilor care participă la realizarea lucrării.

„Instituţiile nu comunicaseră, era nevoie de corelări, va trebui să fie o coordonare nemţească. (…) Am fost cu ministrul delegat pentru Ape şi Păduri, Lucia Varga, cu directori de la Romatsa, Apele Române, Autoritatea Aeronautică Civilă.
Am identificat sursele de finanţare, vor veni şi sume de la rectificarea bugetară, fiecare instituţie implicată are responsabilităţi, iar în iunie vom reveni să vedem stadiul lucrărilor. Continuarea pistei până la 3.500 de metri va dura un an, maximum un an şi jumătate. Aeroportul Internaţional Cluj-Napoaca are o importanţă regională, este un obiectiv strategic“, a afirmat Liviu Dragnea.

Acesta a lansat şi un avertisment şefilor instituţiilor şi companiilor care execută lucrarea la pista de 2.100 de metri: „Joacă cu demisiile pe masă. Ei, nu eu“.

Lucrările la pista de decolare-aterizare de 3.500 de metri au început în septembrie 2011. În prima etapă, pista va fi extinsă la 2.100 de metri. Lucrările la această parte ar trebui finalizate în iunie 2013, însă din cauza unor probleme tehnice descoperite pe parcurs - plus întârzierea finanţării pentru devierea unuii pârâu - au amânat termenul de finalizare. Se doreşte terminarea lor până la mijlocul lunii octombrie 2013.

Costurile estimate pentru prima etapă se ridică la 39 de milioane de euro, din care s-au achitat, până în prezent, aproape 16 milioane de euro.

A doua etapă presupune prelungirea pistei până la 3.500 de metri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: