UPDATE Incendiu în Pădurea Hoia. Flăcările au afectat un hectar de vegetaţie în zonă. Care a fost cauza probabilă

UPDATE Incendiu în Pădurea Hoia. Flăcările au afectat un hectar de vegetaţie în zonă. Care a fost cauza probabilă

FOTO: Facebook / Andrei Pop

Un incendiu a izbucnit, luni seara, 15 octombrie, în Pădurea Hoia, de la marginea Clujului. Pompierii intervin în zonă, după ce au fost alertaţi de localnici.

UPDATE Marţi, 16 octombrie, ora 8.47 Reprezentanţii ISU Cluj spun că incendiul a fost stins după 6 ore, şi că operaţiunea s-a terminat în jurul orei 2.45. ”A ars doar vegetaţie uscată pe o suprafaţă de circa un hectar. Accesul pompierilor la zona arderii a fost făcut pe jos. Cauza probabilă stabilită este foc făcut în aer liber, lăsat nesupravegheat”, arată ISU Cluj pe contul de Twitter.

Ştirea iniţială

Potrivit martorilor, flăcările au cuprins rapid câţiva copaci şi riscau să se răspândească în zonă. Pădurea Hoia este situată la marginea Clujului, iar la circa 200-300 de metri de incendiu este o zonă locuită.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au anunţat că a fost afectat aproximativ un hectar de vegetaţie uscată, situat într-o zonă greu accesibilă, pe versantul unui deal abrupt. Pompieri ajunşi la faţa locului au reuşit să stingă incendiul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările