Hackerul clujean care a spart serverele NASA a scăpat cu despăgubiri simbolice faţă de pretenţiile iniţiale

Hackerul
clujean care a spart serverele NASA a scăpat cu despăgubiri simbolice faţă de
pretenţiile iniţiale

Robert Butyka  FOTO: Adevărul

Magistraţii Curţii de Apel i-au redus, miercuri seara, clujeanului Robert Butyka, daunele materiale pe care trebuie să le achite NASA (North American Space Agency)  de peste 30 de ori, rezultând în final suma de 15.000 de dolari, relatează, într-un material exclusiv, oradecluj.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorii clujeni au admis recursul lui Butyka, faţă de hotărârea Judecătoriei, unde fusese obligat la plata sumei de 500.000 de dolari, pentru intrarea în serverele gigantului american.
Tânărul a intrat înserverele NASA, unde a determinat autodistrugerea sistemului informaţional. Repunerea în funcţiune a programelor ar fi costat, potrivit reprezentanţilor NASA, 500.000 de dolari, sumă cu care Agenţia s-a constituit parte civilă împotriva clujeanului, anunţă oradecluj.ro.

Hackerul a arătat instanţei că regretă faptele, pe care le-a recunoscut, că s-a integrat în societate, şi că lucrează pentru o firmă, la care supraveghează securitatea sistemului informatic.
Pe partea penală, tânărul a fost sancţionat cu o pedeapsă de trei ani de închisoare, cu suspendare condiţionată.

Lucian Pop, apărătorul lui Butyka, a cerut instanţei, la judecarea recursului, să solicite NASA precizarea dacă programele sale sunt asigurate, caz în care despăgubirile ar fi lipsite de fundament.
Pop a mai solicitat efectuarea unei expertize tehnice pentru justificarea prejudiciului. În sprijinul solicitării de reducere a daunelor materiale, apărarea lui Butyka a mai depus la dosarul cauzei o decizie similară a instanţelor româneşti, care au admis pentru un hacker timişorean, care a intrat în serverele NASA, Pentagon şi Oracle, doar despăgubiri de câteva mii de dolari, potrivit oradecluj.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările