Crima abominabilă comisă de un român în Spania provoacă reacţia Guvernului spaniol. Bărbatul şi-a lăsat copiii orfani şi a băgat în doliu un oraş

Crima abominabilă comisă de un român în Spania provoacă reacţia Guvernului spaniol. Bărbatul şi-a lăsat copiii orfani şi a băgat în doliu un oraş

Orbit de furie, Daniel Mateescu şi-a ucis soţia şi şi-a lăsat copiii orfani. FOTO: El Espanol

Tragedie într-o familie de români stabiliţi în orăşelul spaniol Puebla de Almoradiel: doi copii au rămas orfani după ce tatăl lor, Daniel Mateescu, şi-a ucis soţia înfigându-i un cuţit în inimă. Nenoricirea a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri şi a tulburat liniştea comunităţii.

Liliana Mateescu (43 de ani) a avut parte de o moarte cruntă, în faţa celor doi copii ai săi. Aflaţi la muncă în Spania încă din 2006, la Puebla de Almoradiel, soţii Mateescu au ajuns să se certe din orice, iar după un astfel de scandal s-a produs o adevărată tragedie.
 
Furios pe soţia sa, Daniel Mateescu (50 de ani), angajat al unui depozit dintr-un orăşel vecin, a reacţionat violent, notează El Pais. Bărbatul a luat un cuţit, a strâns-o cu putere cu o mână, iar cu cealaltă i-a înfipt de două ori lama în inimă.
 
Liliana Mateescu venise la muncă în Spania încă din 2006, alături de soţul ei, în căutarea unei vieţi mai bune. FOTO: El Espanol
 
Treziţi de zgomote, copiii cuplului, o fată de 14 ani şi un băiat de 11 ani, au fugit într-un suflet în bucătărie, dar au ajuns prea târziu. Mama lor zăcea deja agonizând, iar tatăl, speriat şi abia conştient de ceea ce a putut să facă, le-a strigat să plece de acolo. A pus apoi mâna pe telefon, a sunat la 112 pentru a chema ambulanţa şi a se autodenunţa. A fost imediat arestat de Garda Civilă spaniolă, însă medicii sosiţi rapid la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru soţia sa. „Presupusul criminal a sunat personal la centrul de urgenţă pentru a raporta că şi-a ucis soţia”, a declarat prefectul Francisco Tierraseca, conform presei iberice.
 
Primarul localităţii, Alberto Tostado, le-a povestit jurnaliştilor de la El Pais că unul dintre copii a dat alarma şi a fugit în vecini, la Pilar Sepúlveda. Copiii s-au refugiat în vecini până când trupul neînsulfeţit al mamei lor a fost dus din casă, undeva în jurul orei 7.30. 

Autorităţile spaniole au condamnat crima

 
Cazul a fost intens mediatizat în presa spaniolă şi l-a determinat pe ministrul Egalităţii, Irene Montero, să intervină. „Investigăm un alt posibil omor sexist. O femeie a fost ucisă de partenerul ei din zona Castilla-La Mancha. Nu ne vom opri până când societatea noastră nu va încheia cu violenţa”, a scris ministrul pe Twitter, potrivit El Espanol.
 
 
Primarul Alberto Tostado, consilierii locali şi mai mulţi locuitori din zona Castilla-La Mancha au ţinut un minut de reculegere în memoria româncei ucise. FOTO: El Pais
 
O reacţie promptă a avut şi purtătoarea de cuvânt a Guvernului din Castilla-La Mancha, Blanca Fernández, pe contul său de Twitter. „Primesc cu groază ştirea despre o nouă crimă în #CLM, o femeie de 40 de ani lasă în urmă doi copii care au fost martorii crimei oribile. Când se va opri acest lucru? Condamnăm ferm aşa ceva.  Asta este ceea ce vrem să evităm, de aceea educaţia este importantă”, a scris Fernández.
 
Primarul Tostado şi Consiliul Local al orăşelulului au decretat trei zile de doliu. 
 
„Este păcat. În 2019, nu a existat nicio crimă sexistă în Castilla La Mancha. Acum, în mai puţin de o lună, am avut deja două”, a spus edilul, conform sursei citate. Celălalt caz la care a făcut referire primarul a fost uciderea Olgăi Savenchuk, pe 9 ianuarie, de către partenerul ei. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: