Cine e profesorul universitar din Cluj condamnat la închisoare pentru luare de mită. Suma găsită în biroul său VIDEO

Cine e profesorul universitar din Cluj condamnat la închisoare pentru luare de mită. Suma găsită în biroul său VIDEO

Ofiţerii DGA au găsit 2.000 de euro în biroul lui Ioan Ardelean. FOTO Captură video / DGA Interne MAI

Un profesor universitar de la Facultatea de Mecanică a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca a fost condamnat la trei ani de închisoare, pentru luare de mită. Decizia este defintivă.

Profesorul Ioan Ardelean, de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, a fost reţinut pentru 24 de ore după ce sâmbătă, 2 septembrie 2017, a fost prins în flagrant delict în timp de lua mită de la studenţi.
 
„Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a decis reţinerea pentru 24 de ore a clientului meu pentru luare de mită, acesta având calitatea de suspect, nu de inculpat, alături de alte 11 persoane care au aceeaşi calitate în dosar. Din punctul meu de vedere, deoarece nu există probe care să atragă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de clientul meu, nu cred că se poate dispune o altă măsură preventivă. Cert este că adevărul va ieşi la iveală. Să vedem ce probe vor mai aduce procurorii de caz. Nu există niciun martor la dosar, doar suspecţi. Vom contesta reţinerea”, spunea la data respectivă Alexandru Rîşniţă, avocatul profesorului Ioan Ardelean.
 
 
Avocatul a mai afirmat că în dosarul clientului său nu există niciun martor, ci doar mai mulţi suspecţi. În schimb, anchetatorii au susţinut că în biroul profesorului, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au găsit, în urma percheziţiilor, 2.000 de euro în bancnote de câte 50 de euro, dar şi mai multe plicuri cu numele unor studenţi.
 
A urmat un proces care s-a întins pe durata a patru ani, iar profesorul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă şi a fost anunţată luni, 10 mai.
 
„Printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Cluj, un profesor universitar doctor în cadrul Facultăţii de Mecanică a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare, cu executarea pedepsei în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Totodată, instanţa a dispus confiscarea specială de la persoana condamnată a unor sume de bani în lei şi în euro, precum şi confiscarea extinsă a peste 10.000 de euro", se arată într-un comunicat transmis, luni, 10 mai 2021 de Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).
 
Potrivit sursei citate, profesorul a primit bani de la mai mulţi studenţi, pentru facilitarea promovării unor examene.
 
„În fapt, la data de 2 septembrie 2017, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj l-au prins în flagrant pe profesorul universitar, în timp ce primea diferite sume de bani de la mai mulţi studenţi, în scopul facilitării promovării unor examene restante la materia "Mecanisme I şi II". Ulterior, în vederea administrării probatoriului, au fost efectuate două percheziţii la domiciliul şi în biroul profesorului. Astfel, în biroul acestuia a fost găsită suma de 2.000 de euro, în bancnote de câte 50 de euro, dar şi mai multe plicuri cu numele unor studenţi", se mai arată în comunicat.
 

Vă mai recomandăm şi:

Celebră actriţă franceză, la un pas să fie răpită în România. Motivul pentru care securiştii au vrut să pună mâna pe ea

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările