Zece persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor la contrabandişti de tutun

Zece persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor la contrabandişti de tutun

Poliţia a confiscat tutun neprelucrat FOTO Adevărul

Zece persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor făcute de poliţişti în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Călăraşi, la suspecţi de contrabandă cu tutun. La descinderi au fost găsite aproape o tonă de tutun prelucrat şi 900 de kilograme de frunze de tutun.

 
  În urma celor 24 de percheziţii domiciliare făcute, miercuri, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Călăraşi, poliţiştii au ridicat 930 de kilograme de tutun prelucrat, 890 de kilograme de tutun frunză, 42.500 de tuburi de ţigarete, 3 utilaje de măcinat tutun, mai multe înscrisuri privind expediţii şi etichete pentru diferite mărci de ţigări, a anunţat Poliţia Română.
 
De asemenea, zece persoane au fost duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, pentru audieri.
Acestea au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentate organelor judiciare cu propuneri procedurale.
 
"Activitatea infracţională a persoanelor vizate s-ar fi desfăşurat în perioada iulie-noiembrie 2019, iar în urma cercetărilor efectuate au rezultat indicii că acestea ar fi comercializat peste 3.000 de kilograme de tutun prelucrat", susţin anchetatorii.
 
Activităţile au fost desfăşurate într-un dosar penal în care s-au făcut cercetări pentru producere de tutun de fumat în afara antrepozitului fiscal şi deţinere şi comercializare de tutun de fumat în afara antrepozitului fiscal.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: