Secţia ATI de la spitalul din Călăraşi, verificată de pompieri din 3 în 3 ore

Secţia ATI de la spitalul din Călăraşi, verificată de pompieri din 3 în 3 ore

Secţia de ATI, controlată zilnic de pompieri pentru prevenirea tragediilor FOTO Adevărul

Pompierii militari verifică zilnic, din trei în trei ore, secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, pentru prevenirea tragediilor. Totodată, sun eliminate toate sursele de foc deschis, printre care lumânări şi candele.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Având în vedere situaţiile de urgenţă din ultima perioadă în care au fost implicate unităţi spitaliceşti pe fondul creşterii cazurilor COVID-19, în scopul prevenirii unor situaţii de urgenţă ce pot pune în pericol viaţa pacienţilor, pompierii călărăşeni desfăşoară activităţi de recunoaştere şi verificare a secţiilor ATI“, anunţă ISU Călăraşi.
   
Conform purtătorului de cuvânt al ISU Călăraşi, plt.adj.şef Ovidiu Tătăranu, se verifică dotarea cu stingătoare şi hidranţi interiori, după caz, practicabilitatea căilor de acces / evacuare şi intervenţie, modalitatea de încălzire a spaţiilor destinate ATI în vederea eliminării mijloacelor de încălzire neomologate şi eliminarea utilizării tuturor surselor de foc deschis, cum sunt lumânările sau candelele.
 
„De asemenea, se urmăreşte operativitatea personalului, integritatea instalaţiilor electrice, asigurarea permanentă a personalului în secţia ATI şi cunoaşterea modului de intervenţie în cazul producerii unui incendiu. De asemenea, se urmăreşti şi aerisirea periodică a spaţiului în care există riscul de creştere a concentraţiei de oxigen.
 
Activităţile de recunoaştere şi verificare sunt desfăşurate zilnic, în intervalul orar 09.00 – 21.00, de către personalul operativ din cadrul subunităţilor de intervenţie, iar în afara acestui program, verificările sunt executate ocazional de echipajele SMURD, după finalizarea misiunilor.
 
Neregulile constatate pe perioada acestor verificări sunt aduse la cunoştinţă conducătorilor de instituţii, în vederea remedierii în cel mai scurt timp“, mai precizează ISU Călăraşi. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările