Prognoza meteo: Vremea rea loveşte România. Unde se anunţă furtuni puternice şi cât va ploua

Prognoza meteo: Vremea rea loveşte România. Unde se anunţă furtuni puternice şi cât va ploua

Vremea se schimbă în majoritatea regiunilorFOTO Shutterstock

Deşi se anunţă vreme caldă, caniculară în unele zone din sud, la sfârşitul săptămânii, vremea rea loveşte România. Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), valabilă până pe 16 august, temperaturile vor înregistra o scădere şi sunt posibile ploi în toată ţara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prognoza meteo până pe 16 august în fiecare regiune:

 

Se întorc ploile în Muntenia

 
În tot intervalul de prognoză vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în general între 31 şi 34 de grade. Temperaturile minime vor fi în creştere, de la o medie de 15 grade în prima zi, până spre 20...21 de grade în 8 august dimineaţa, apoi vor începe să scadă uşor şi treptat, iar în ultimele zile ale intervalului media lor ar putea coborî sub 18 grade. Din data de 7 august, pe arii restrânse, vor fi posibile averse.
 

Precipitaţii şi în Oltenia

 
Vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce va avea variaţii în general între 31 şi 33 de grade. Media temperaturilor minime se va situa între 15...16 grade în prima dimineaţă şi 18...19 grade în dimineţile zilelor de 8 şi de 9 august. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 5 şi 9 august.
 

Averse în Transilvania

 
În prima săptămână media temperaturilor va fi în creştere, cea a maximelor de la 28 la 31 de grade şi cea a minimelor de la 11 la 16 grade. În cea de a doua săptămână media temperaturilor maxime va avea variaţii între 27 şi 30 de grade, iar temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 13 şi 15 grade. Vor fi averse în jurul datei de 5 august, apoi trecător, posibil, şi după data de 7 august.
 

Maxime în scădere în Maramureş

 
În ziua de 4 august se va încălzi, iar media maximelor termice va atinge 31 de grade. În ziua următoare se va răci cu 2...3 grade, apoi se va încălzi din nou, astfel încât în data de 7 august aceasta va atinge 32 de grade. Ulterior maximele termice vor scădea uşor, iar în ultimele zile de prognoză, media lor se va apropia de 28 de grade. Temperaturile minime vor fi în creştere de la o medie de 12 grade în prima dimineaţă, până la 17 grade în dimineaţa de 5 august, apoi vor avea uşoare variaţii în general între 15 şi 17 grade.  Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 5 august şi în intervalul 8 - 16 august.
 

30 de grade în Moldova

 
Până în data de 7 august temperaturile vor fi în creştere, de la o medie a maximelor de 29 de grade în prima zi, până spre 34 de grade în ultima, iar minimele de la 12 la 19 grade. După această dată valorile termice vor scădea treptat, media maximelor ajungând la 29...30 de grade în ultimele zile ale intervalului, iar cea a minimelor la 16...17 grade. Din data de 7 august va creşte probabilitatea pentru intervale cu instabilitate atmosferică.
 

Plouă şi pe litoral

 
Vremea va fi în încălzire până în data de 8 august, când media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 32 de grade, iar cea a minimelor va fi de 22...23 de grade. Din 9 august temperaturile vor scădea uşor şi treptat, astfel încât la finalul intervalului de prognoză media maximelor va coborî sub 30 de grade, iar cea a minimelor va fi de 19...20 de grade. După data de 8 august, pe arii restrânse, vor fi posibile averse în general slabe cantitativ.
 

Scad temperaturile în Banat

 
În primele două zile vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul valorii de 32 de grade. În data de 5 august se va răci cu aproximativ 4...5 grade, apoi treptat se va încălzi uşor, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză media maximelor termice va avea variaţii în general între 29 şi 32 de grade. În tot intervalul temperaturile minime se vor situa, în medie, între 16 şi 19 grade.
Vor fi posibile intervale de timp cu averse aproape în fiecare zi, dar mai ales în jurul datei de 5 august.
 

Oscilaţii termice în Crişana

 
În intervalul de prognoză media temperaturilor maxime va avea oscilaţii în general între 30 şi 32 de grade şi va caracteriza o vreme călduroasă. Excepţie va face ziua de 5 august, când se va resimţi o răcorire, iar media maximelor termice din întreaga regiune se va situa în jurul valorii de 28 de grade. Din dimineaţa zilei de 4 august, minimele termice nu vor mai avea variaţii semnificative, iar media lor se va situa între 16 şi 19 grade.
Vor fi averse în 4 şi în 5 august, apoi trecător, posibil, şi după data de 8 august.
 

Minime de 10 grade la munte

 
Media maximelor termice va avea variaţii între 18 şi 22 de grade, iar a minimelor în general între 10 şi 14 grade. Din data de 4 august local vor fi perioade cu averse în fiecare zi.
 
Vă mai recomadnăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările