Prognoza meteo: Unde vine toamna. Cât de frig se face şi ce fenomene periculoase lovesc România în luna septembrie

Prognoza meteo: Unde vine toamna. Cât de frig se face şi ce fenomene periculoase lovesc România în luna septembrie

Toamna aduce ploi şi  vijelii FOTO Shutterstock

Vom avea o toamnă caldă, cu temperaturi peste medie, iar frigul vine abia în octombrie. Astfel, vremea se va menţine caldă până spre mijlocul lunii septembrie, când este posibil să se atingă 31 de grade în sudul ţării, a anunţat TVR.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Centrul european de prognoză pe termen mediu din Anglia, de la Reading, citat de postul naţional de televiziune, estimează că şi luna viitoare va fi mai cald decât în mod normal. Toamna adevărată va veni, aşa cum s-a întâmplat şi în ultimii ani, spre începutul lunii octombrie.
Astfel, vremea se va menţine caldă până spre mijlocul lunii septembrie, iar finalul lunii aduce valori maxime şi minime ce se vor încadra între 19 şi 6 grade Celsius. Este probabil ca şi după 15 septembrie să avem o vreme călduroasă, cu temperaturi de 30-31 de grade.
 
Şi în octombrie va fi cald, dar spre sfârşitul lunii temperaturile vor scădea. Vremea se va mai răci în noiembrie, iar începând cu mijlocul lunii vom avea şi minime de 0 grade Celsius, dar şi ploi.
Nici în următoarele zile nu scăpăm de caniculă. Vremea se va menţine călduroasă, izolat caniculară la amiază în sud-vestul teritoriului. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi izolat va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
 
Caniculă în ultimele zile ale lunii august
  
Vineri, 30 august, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară local în vestul şi în sud-vestul ţării, unde şi disconfortul termic se va menţine ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil şi, îndeosebi după-amiaza şi seara, izolat, mai ales în zonele de deal şi de munte, precum şi în sud-estul teritoriului, vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade pe litoral şi 36 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 grade în estul Transilvaniei şi 22 de grade în Dealurile de Vest.
 
Sâmbătă va fi la fel de cald şi doar izolat, după-amiaza, îndeosebi în zonele montane şi în regiunile nordice, vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade pe litoral şi 35 de grade în sud-vestul extrem al ţării, iar cele minime se vor situa între 9 şi 22 de grade.
 
Vremea se va menţine călduroasă, duminică, 1 septembrie, în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil şi numai izolat, mai ales la munte, vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 34 de grade, iar cele minime se vor situa între 6 şi 21 de grade.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările