Pistă de biciclete de 5 milioane de lei, investiţie cu fonduri europene, construită pe malul Borcei

Pistă de biciclete de 5 milioane de lei, investiţie cu fonduri europene, construită pe malul Borcei

Pista va fi finanţată cu bani europeni FOTO Adevărul

O pistă modernă pentru biciclişti în care vor fi investiţi 5 milioane de lei, fonduri europene prin Programul Operaţional Regional POR 2014 – 2020, se va construila Călăraşi. Consilierii locali au aprobat săptămâna trecută indicatorii economico-financiari ai documentaţiei tehnice la stadiul SF întocmită pentru proiectul cu titlul „ Promovarea utilizării mijloacelor alternative de mobilitate prin amenajarea unei reţele de piste de biciclete”.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Conform proiectului de hotărâre,  investiţia constă în realizarea pistei de biciclete cu îmbrăcăminte asfaltică de culoare diferită (roşu) faţă de cea a trotuarelor, încadrarea cu  borduri de ciment pe fundaţii din beton de ciment, prevăzute cu  indicatoare, marcaje şi parapeţi pietonali de protecţie. De asemenea se vor realiza lucrări suplimentare constând în montat stâlpi de iluminat solari pe fundaţii de beton din ciment, amenajări de maluri cu gabioane a Lacului Jirlău, amenajare de spatii de odihnă dotate cu bănci şi suporţi pentru gararea bicicletelor.
 
Valoarea totala a investiţiei este de 5,059,045.19 lei inclusiv TVA (integral eligibila) din care C+M este de 4,188,885.68 lei inclusiv TVA aşa cum reiese din Devizului General întocmit în conformitate cu HGR nr. 907/2016.  Contribuţia UAT Municipiul Călăraşi la finanţarea proiectului este de 2% din cheltuielile eligibile. Durata de implementare a proiectului este de 29 luni,  din care durata de execuţie a lucrărilor de construcţii este de 10 luni.
 
Pista de biciclete  în dublu sens pe benzi distincte va porni din intersecţia străzilor Panduri şi Dropia, coboară către Lacul Jirlău, continuă paralel cu acesta pe toată lungimea lui, urcă spre strada Av. Vitalie Zvincu, traversează Parcul Dumbrava şi parte din Parcul Central, finalizându-se în punctul de intersecţie dintre Parcul Central şi strada Sloboziei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările