Mobilizare de forţe pe DJ 306A. Cât asfalt s-a turnat într-o zi pe drumul de 6 milioane de lei

Mobilizare de forţe pe DJ 306A. Cât asfalt s-a turnat într-o zi pe drumul de 6 milioane de lei

Lucrările sunt în grafic pe DN306A FOTO Facebook/CJC

Lucrările la DJ 306A, drumul de la Siderca prin care se face accesul în municipiul Călăraşi, sunt în toi. Drumarii au turnat peste 1.000 de tone de asfalt la sfârşitul săptămânii trecute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe şantierul redeschis  pe 26 martie reabilitarea se realizează cu utilaje speciale, printre care şi un finisor de mare capacitate şi cilindri compactori.
 
Au fost reluate lucrările pentru modernizarea DJ 306 A, drumul de acces în municipiul Călăraşi, dinspre Lehliu. Angajaţii de la Drumuri şi Poduri Călăraşi au reluat reparaţiile, după ce acestea au fost sistate din cauza vremeii nefavorabile.
 
„Am vizitat şantierul de lucru de la drumul Siderca. Am fost informat de către drumarii călărăşeni că peste 1.000 de tone de asfalt au fost turnate într-o singură zi. Pentru eficienţă, în teren au mobilizat şi un finisor de mare capacitate şi cilindri compactori. Vineri s-a terminat de turnat cel de-al doilea strat de asfalt al primului sens de mers pentru drumul DJ 306A, intrarea în municipiul Călăraşi”, a explicat vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi.
 
 
Din data de 26 martie toate utilajele au revenit pe teren pentru a demara etapa de frezare a stratului de asfalt. Traficul nu va fi blocat, însă circulaţia se va desfăşura în anumite condiţii de lucru, cu anumite sectoare ce vor fi restricţionate pe parcursul lucrării. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă asigurăm că lucrăm la capacitate maximă pentru finalizarea acestui drum de interes”, au anunţat reprezentanţii companiei.
 

Când se încheie lucrările

Recent, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a precizat că până la sfârşitul lunii aprilie, modernizarea drumului 306 A, şosea care asigură accesul în oraşul de pe malul Borcei, prin zona Siderca, va fi gata. 
 
 În luna decembrie 2020, Consiliul Judeţean Călăraşi a demarat modernizarea drumului Siderca, un proiect care reprezintă cartea de vizită a Călăraşiului.” Am demarat proiectul de modernizare a drumului SIDERCA care în prezent, din cauza stării degradabile în care se află, nu asigură siguranţa participanţilor la trafic”, spunea la sfârşitul anului trecut Vasile Iliuţă, preşedintele CJ Călăraşi.
 
 Lucrările la DJ 306 A, drum din incinta Siderca, prin care se face intrarea în Călăraşi, au fost sistate în august 2019 din cauza lipsei autorizaţiei de construire. Conflictul dintre Primăriei şi CJ Călăraşi, care s-au acuzat reciproc de întârzierea demarării lucrărilor, a fost stins în toamna anului trecut. În 2020, modernizarea drumului a fost începută, însă utilajele au fost oprite la scurt timp. 
 

Carosabil cu 4 benzi

Reparaţiile la DJ 306 A, drum din incinta Siderca, prin care se face intrarea în oraşul de pe malul Borcei, venind dinspre Bucureşti, pe DN3, vizează printre altele şi lărgirea carosabilului pe patru benzi. Constructorul, SC Drumuri şi Poduri SA, subordonat Consiliului Judeţean Călăraşi, a estimat că lucrările se vor derula pe o perioadă de aproximativ 3 luni. Valoarea modernizării drumului de 1,4 km este de 6 milioane de lei.
 
 “Reparăm acest drum cu îmbrăcăminte bituminoasă uşoară, conform legislaţiei în vigoare. Vom lărgi la 4 benzi, drumul având o lungime de 1,4 km. Cheltuielile sunt estimate la 6 milioane de lei. Aceste drum modernizat va fi dotat şi cu un sens giratoriu în intersecţia de la Donalam pentru a delimita fluenţa circulaţiei către această societate. Partea carosabilă a drumului se va lărgi la 14 metri şi va fi încadrată de câte o zonă verde de 1,5 metri, precum şi de piste pentru biciclişti", a spus Vasile Iliuţă.
   
Vă mai recomandăm şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările