Lecţia de prevenire. Copiii, instruiţi de poliţişti cum să gestioneze violenţa

Lecţia de prevenire. Copiii, instruiţi de poliţişti cum să gestioneze violenţa

Copiii au fost învăţaţi cum să răspundă la violenţă FOTO IPJ Călăraşi

Mai multe activităţi pentru prevenirea violenţei au avut loc la şcoala gimnazială din Mircea Vodă, în ultimele zile, poliţiştii de la Prevenirea Criminalităţii ţinând lecţii deschise despre violenţa în rândul elevilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii legii i-au învăţat pe copii despre beneficiile adoptării unor alternative de comportament la formele de manifestare violentă, relaţionarea pozitivă şi soluţionarea paşnică a conflictelor. Prin joc, brainstorming, dezbatere, demonstraţie şi comparaţie, elevii au fost capabili să explice noţiunile de agresivitate, violenţă, conflict, să enumere măsurile de prevenire a violenţei în mediul şcolar, să recunoască modul de gestionare nonviolentă a conflictelor şi să prezinte alternative la violenţa în mediul şcolar. Seria dezbaterilor vor continua pe tot parcursul anului şcolar, fiind vizate toate unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi.
 

Vă recomandăm şi:

Prevenire. Copiii din Ulmu, instruiţi de poliţişti cum să evite conflictele

Campanie de prevenire a violenţei. Poliţiştii îi învaţă pe săteni cum să-şi verse furia: să dea cu sapa în curte, în loc să-şi bată nevasta

Educaţie. Pentru prevenirea delincvenţei juvenile, poliţiştii i-au invitat pe tineri la film

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările