FOTO Peste 650 de persoane, salvate după ce 70 de autovehicule au rămas blocate în nămeţi. Cum arată Bărăganul după Codul roşu de viscol

FOTO Peste 650 de persoane, salvate după ce 70 de autovehicule au rămas blocate în nămeţi. Cum arată Bărăganul după Codul roşu de viscol

Codul roşu de viscol a făcut ravagii în judeţul Călăraşi FOTO ISU Călăraşi

Călăraşiul este unul dintre cele mai afectate judeţe de viscolul puternic. Şi la această oră, drumurile rămân închise până în jurul orelor 15.00. Autorităţile fac în continuare apel la cetăţeni să nu se aventureze să părăsească localitatea, vizibilitatea fiind zero.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pompieri, poliţişti şi jandarmi au intervenit, în ultimele 12 ore, pentru deblocarea a 70 de autovehicule care au avut probleme din cauza viscolului, fiind salvate peste 650 de persoane. Şapte oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după căderea unor copaci şi elemente de construcţie. Conform MAI, judeţele Călăraşi, Brăila, Ialomiţaşi Prahova sunt cele mai afectate de vremea rea. Totodată, peste 88.000 de consumatori nu au electricitate, joi dimineaţă.
Conform Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în ultimele 12 ore, peste 17.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi au intervenit pentru a sprijini comunităţile afectate de fenomenele meteorologice severe.
 
Astfel, efectivele MAI au intervenit, în cursul nopţii, în 34 de judeţe şi în municipiul Bucureşti pentru deblocarea a 70 de autovehicule blocate/derapate, fiind salvate 654 de persoane, pentru degajarea a 361 de copaci, 6 panouri publicitare, 11 stâlpi de electricitate şi a 111 elemente de construcţie de la imobile, care au afectat 105 autoturisme. Şapte persoane au fost rănite de copaci căzuţi sau de elemente de construcţie.
 
În prezent, se intervine în 16 judeţe şi în Bucureşti pentru degajarea zăpezii de pe carosabil şi deblocarea persoanelor care au fost afectate, pentru împrăştierea de materiale antiderapante şi pentru repunerea sub tensiune a liniilor electrice.
 
20 de drumuri naţionale rămân închise
 
Cele mai multe efecte au fost înregistrate în judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Prahova. În prezent, este închisă circulaţia rutieră pe autostrada A2, pe 20 de segmente de drumuri naţionale, 6 drumuri judeţene şi un drum comunal, situaţia fiind în dinamică.
 
Pe drumurile naţionale şi autostrăzi, CNAIR a acţionat cu 423 de utilaje, fiind utilizate 1.433,5 tone de material antiderapant. Traficul feroviar se desfăşoară cu dificultate şi, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteo, se pot închide anumite tronsoane. Pe liniile de cale ferată care au fost probleme în timpul nopţii, traficul a fost reluat cu locomotive diesel până la repunerea sub tensiune a instalaţiei electrice. Joi, cursurile sunt suspendate în instituţiile de învăţământ preşcolar, primar şi gimnazial, din şase judeţe (Buzău, Brăila, Călăraşi, Ialomiţa,Tulcea şi Vrancea).
 
Din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică, conform situaţiei distribuitorilor de electricitate, la ora 06.30 erau nealimentate cu energie electrică 180 de localităţi din 19 judeţe, fiind afectaţi 88.227 consumatori finali, unde acţionează 141 de echipe de intervenţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: