Falşi inspectori OPC, în arest. Suspecţii au înşelat mai mulţi comercianţi, unde ascundeau banii primiţi

Falşi inspectori OPC, în arest. Suspecţii au înşelat mai mulţi comercianţi, unde ascundeau banii primiţi

Suspecţii au fost arestaţi preventiv FOTO Adevărul

Judecătoria Lehliu Gară a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor doi falşi inspectori OPC. Suspecţii au fost reţinuţi de poliţişti, după ce s-a stabilit că au înşelat mai mulţi comercianţi din judeţul Călăraşi.

 

Aceştia au prezentat legitimaţii falsificate şi au controlat marfa din mai multe magazine. Acolo unde găseau nereguli cereau bani pentru a nu plaica amenzi.

Anchetatorii spun că cei doi au pretins sume cuprinse între 100 şi 400 de lei de la mai mulţi agenţi economici, în timpul unor controale fictive. Concret, aceştia oţineau acordul patronilor să verifice marfa din magazin şi acolo unde constatau nereguli, de exemplu, produse expirate, cereau bani pentru a nu aplica amenzi. Conform IPJ Călăraşi, un bărbat şi o femeie bănuiţi că au folosit calităţi mincinoase, pretindeau că sunt de la OPC, ce le-ar fi permis efectuarea de controale au fost depistaţi de poliţiştii din Călăraşi.  

Percheziţii acasă la suspecţi

Pe 7 iunie, poliţiştii din cadrul I.P.J. Călăraşi au depistat, pe raza localităţii Frăsinet, o femeie şi un bărbat, în vârstă de 28, respectiv 49 de ani, din Bucureşti, bănuiţi că ar fi înşelat mai mulţi agenţi economici. În urma controlul autoturismului cu care se deplasau, poliţiştii au descoperit în compartimentul motor un pachet de ţigări în care se aflau 700 lei, bani despre care există suspiciunea rezonabilă că ar fi fost primiţi cu puţin timp în urmă de la un agent economic.

Ulterior, poliţiştii au efectuat percheziţii la domiciliile celor doi fiind ridicate în vederea cercetărilor mai multe înscrisuri cu valoare probantă în cauză. Aceştia sunt bănuiţi că, în perioada mai – iunie 2016, ar fi înşelat mai mulţi comercianţi din judeţul Călăraşi cu sume de la 100 la 400 de lei.  

Controlau produsele expuse la vânzare 

„Pentru realizarea activităţii ilicite, se deplasau în comune învecinate Bucureştiului, unde prezentau o legitimaţie falsificată ce atesta în mod neveridic o calitate ce le permitea efectuarea de controale. Sub pretextul controlului produselor expuse spre vânzare, ar fi determinat agenţii economici să le remită bani, ca urmare a neregurilor constatate”, a precizat agent şef adjunct Florentina Dobre, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Vă recomandăm şi:

Falşi inspectori OPC, reţinuţi. Escrocii au păcălit mai mulţi patroni de magazine cu sume cuprinse între 100 şi 400 de lei

Suspect de înşelăciune, reţinut de poliţişti. Cum a păcălit o vânzătoare cu 100 de lei un escroc versat

Reţea de infractori, destructurată. Cum a pus la cale o înşelăciune de 30.000 de euro cu telefoane mobile de ultimă generaţie o grupare de escroci

Ce au găsit poliţiştii la cele 54 de percheziţii. Instalaţie artizanală pentru contrafacerea alcoolului şi maşini de lux folosite la comiterea infracţiunilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările