Cea mai uşoară mâncare. Cum faci dovleceii prăjiţi perfecţi, ce pui în mujdei ca să fie delicios

Cea mai uşoară mâncare. Cum faci dovleceii prăjiţi perfecţi, ce pui în mujdei ca să fie delicios

Dovleceii cu mujdei, cel mai gustos preparat de vară FOTO bucataras.ro

Bogat în fibre,  potasiu şi apă, dar cu resurse modeste de sodiu, dovlecelul are proprietăţi diuretice şi se digeră foarte uşor. prăjit şi cu mujdei este un adevărat deliciu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reţeta preparatului o regăsim în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Iată ce nota autoprul despre acest preparat:  “Sunt zile când, îngrăşat (de prea mult soare) şi sătul (de tot ce-ngraşă) nu-mi doresc decât un lucru: pâine prăjită, cu dovlecei şi vinete rumenite în ulei, şi mujdei”.
 
 
Ingrediente:
 
2 kg dovlecei (sau vinete) 
1 blid de făină
1 ceaşcă de ulei
1 căpătână de usturoi
1 legătură de mărar
sare, piper
 
Mod preparare
 
Dovleceii şi vinetele se taie rondele de un deget (gros), se trec prin făină şi se prăjesc în ulei
Usturoiul se curăţă, se pisează cu un praf de sare
Mărarul verde se taie mărunt
Din pisătura de usturoi, o lingură de ulei, un păhărel cu apă, mărar şi sare, se prepară un sos care se toarnă pe dovlecei şi vinete, să dea doar într-un singur clocot.
 
Gazetarul, îndrăgostit de bucătărie
 
În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.
În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările