Şase cursuri de formare profesională, organizate pentru şomeri în luna februarie

Şase cursuri de formare profesională, organizate pentru şomeri în luna februarie

Şomerii sunt instruiţi şi pentru meseria de mecanic FOTO Adevărul

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi organizează, în luna februarie, în colaborare cu Centrul Regional pentru Formare Profesională a Adulţilor, şase programe de formare profesională adresate şomerilor.

Ştiri pe aceeaşi temă


Participanţii la aceste programe vor fi pregătiţi în meseriile de lucrător în comerţ şi ajutor mecanic auto în Lehliu Gară, frizer coafor manichiurist pedichiurist, manichiurist pedichiurist, mecanic auto, operator introducere validare şi prelucrare date în Călăraşi.
 
Cursanţii vor beneficia de următoarele facilităţi, prevăzute în Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea forţei de muncă, precum: rechizite şi materiale de instruire, manuale, echipament de protecţie pe timpul instruirii practice (dacă este cazul) abonament gratuit pe mijloacele de transport pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului.
 
Persoanele participante la programele de formare profesională pot finaliza în mod gratuit cursul început, chiar dacă aceştia se încadrează în muncă în perioada desfăşurării acestuia. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0242.318.376, interior 105 – Compartiment formare profesională.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: