VIDEO Maşină de gunoi cumpărată într-o comună cu 150.000 de euro şi parcată direct în curtea şcolii. De ce „se împung“ consilierii locali cu primarul

VIDEO Maşină de gunoi cumpărată într-o comună cu 150.000 de euro şi parcată direct în curtea şcolii. De ce „se împung“ consilierii locali cu primarul

Maşina de gunoi marca DAF stă de cel puţin o lună "pe tuşă" FOTO Iulian Bunilă

Comuna buzoiană Vadu Paşii are de ceva vreme propria maşină de colectat gunoiul menajer, nou-nouţă, însă nu poate fi pusă la treabă din cauza neînţelegerilor politice. Primarul a cumpărat-o pentru a înfiinţa serviciul propriu de salubritate, astfel încât să scape de sub monopolul unui operator regional, însă proiectul întârzie din cauza consilierilor locali care îl tot resping.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce anul trecut toţi consilierii locali au fost de acord să înfiinţeze propria firmă de salubrizare, acum majoritatea dintre ei nu vor să mai voteze bugetul societăţii, implicit salariile viitorilor angajaţi, astfel că utilajul rugineşte într-o parcare din sat. 
 
Primarul liberal, Gheorghe Firon, acuză că din orgoliu îi sunt puse beţe în roate de aleşii Opoziţiei, adică cei din ALDE şi PSD. 
 
Cei acuzaţi spun la rândul lor că se opun proiectului pentru că nu ne le convin salariile foarte mari propuse pentru şoferul şi manipulanţii viitorului serviciu local de salubrizare. 
 
Maşina stă astfel nefolosită, se pierde timp preţios, iar peste câteva săptămâni expiră contractul cu societatea din afara comunei care ridică gunoiul din localitate. 
 
Pe maşina de gunoi, primăria a plătit 50.000 de euro, iar restul de 100.000 de euro provin dintr-un proiect cu fonduri europene. 
 
Banii din finanţare ar putea fi returnaţi, dacă proiectul pentru care a fost cumpărată nu va fi implementat la termen.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: