VIDEO ”Liniuţe” în variantă rurală. Tinerii dintr-o comună buzoiană au organizat întreceri cu trăsuri pe un teren agricol

VIDEO ”Liniuţe” în variantă rurală. Tinerii dintr-o comună buzoiană au organizat întreceri cu trăsuri pe un teren agricol

Foto Răzvan Nicula

Peste o sută de persoane s-au strâns pe un teren dintre satele Călţuna si Udaţi-Lucieni, din comuna  Smeeni, pentru a urmări o cursă inedită de cai,  în care protagonişti au fost şapte tineri din câteva localităţi din zona de sud a judeţului Buzau, precum şi din localitatea brăileană Cireşu.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Întrecerea de duminică a fost organizată undeva la marginea satului Călţuna, pe un teren agricol, unde anul trecut a fost cultivata lucernă. 
 
Cei şapte tineri au înhămat caii la micile trăsuri, cu care au gonit în galop preţ de nici două minute, pe o distanţă de aproximativ un kilometru.
 
Spre satisfacţia celor mai mulţi spectatori, tânărul din Călţuna, Ionuţ Velicu a câştigat scurta cursa de la Smeeni, scrie smeeni.com
 
Mânaţi de pasiunea pentru cai şi în principal de cursele cu cai trăpaşi aceşti tineri organizează frecvent astfel de curse în mod spontan scrie smeeni.com. 
 
 
Până acum ei s-au întâlnit de cele mai multe ori în localitatea Cireşu din Brăila, însă a venit şi rândul localităţii Călţuna, din Smeeni.
 
Gazda a fost Ionuţ Velicu, proprietarul uinui trăpaş cu care a câştigat numeroase curse de acest gen şi cu care speră să ajungă să participe la concursuri organizate în hipodrom.
 
Buzăul are tradiţie în creşterea cailor, atât în gospodăriile localnicilor, cât şi în cele două herghelii, Cislău şi Ruşeţu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: