Temperaturi extrem de scăzute, în judeţul Buzău. Ce spun localnicii din Lopătari despre nopţile geroase VIDEO

Temperaturi extrem de scăzute, în judeţul Buzău. Ce spun localnicii din Lopătari despre nopţile geroase VIDEO

Foto Viorel Bănică

Gerul a pus stăpânire pe ţara noastră, cele mai scăzute temperaturi fiind înregistrate în zona de munte. În judeţul Buzău, în weekend, au fost înregistrate temperaturi negative record la Vintilă Vodă. Până pe 20 ianuarie este valabilă o avertizare meteo de ger.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Zona de munte a Buzăului a înregistrat temperaturi nocturne apropiate de cele record, de la Miercurea Ciuc, unde mercurul din termometre a coborât până la -23 de grade Celsius. 
 
În noaptea de sâmbătă spre duminică, temperaturile au coborât cu mult sub limita îngheţului. Cel mai frig a fost la Vintilă Vodă, însă temperaturi record şi la Bisoca şi Lopătari.
 
La Vintilă Vodă au fost înregistrate -18 grade Celsius, potrivit unei staţii meteo private. De asemenea, la ora 9.00, în comuna Lopătari se înregistrau -13,4 grade Celsius. 
 
De asemenea, şi locuitorii din Bisoca au parte de cele mai geroase dimineţi din această iarnă. 
 
Temperaturi cu mult sub pragul îngheţului au fost înregistrate şi în municipiul Buzău. Vremea va rămâne deosebit de rece în continuare. 
 
Meteorologii au anunţat că temperaturile vor continua să scadă, ţara noastră fiind până pe 20 ianuarie 2021 sub avertizare meteo de ger. Vor fi nopţi şi dimineţi extrem de geroase.
 
Sursa Viorel Bănică / Lopătari

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările