Percheziţii într-un dosar de agresiune sexuală, act sexual cu minori şi şantaj. Suspectul, angajat al unui oficial din FRF

Percheziţii într-un dosar de agresiune sexuală, act sexual cu minori şi şantaj. Suspectul, angajat al unui oficial din FRF

Sursa I. Bunilă

Poliţiştii buzoieni au încătuşat un bărbat acuzat de act sexual cu minore, agresiune sexuală şi şantaj. Suspectul este un recidivist, Costel Ghiţă, de 52 de ani, iar victime i-au căzut câteva adolescente. Acesta a făcut închisoare, după un viol, urmat de sinuciderea victimei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În această dimineaţă, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale ai Poliţiei municipiului Buzău au efectuat două percheziţii domiciliare, la un bărbat bănuit de agresiune sexuală, act sexual cu un minor şi şantaj.
 
Din cercetări a reieşit că, din luna aprilie 2020 şi până în prezent, bărbatul ar fi întreţinut relaţii sexuale cu trei minore şi ar fi săvârşit gesturi de natură sexuală faţă de acestea.
 
Ulterior, acesta ar fi şantajat minorele cu publicarea de fotografii sau mesaje pe reţelele de socializare şi le-ar fi determinat să continue relaţia cu el.
 
În urma percheziţiilor, poliţiştii de investigaţii criminale au ridicat mai multe înscrisuri, fotografii şi medii de stocare.
 
Bănuitul va fi condus la sediul Poliţiei în vederea audierii, fiind cercetat pentru agresiune sexuală, act sexual cu un minor şi şantaj. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
 
Suspectul este Costel Ghiţă, angajat al unui oficial din FRF, originar din Buzău.  Acesta administra mai multe terenuri de minifotbal. Una dintre percheziţii a fost la una dintre bazele sportive în care ar fi avut loc o parte din activitatea infracţională, conform unor surse.

Costel Ghiţă a făcut închisoare, după un viol, urmat de sinuciderea victimei, în 2008.


În aprilie 1997, când, după o seară plină de evenimente, petrecută în compania altor tineri, a fost acuzat că a violat o adolescentă în vârstă de 19 ani, care, din cauza tulburărilor produse de abuzul sexual, s-ar fi aruncat de pe Podul Mărăcineni, în albia râului Buzău. 

Şase ani mai târziu, timp în care a stat în arest preventiv, unde a contestat măsura prin refuz de hrană, Costel Ghiţă şi Marius T. au fost condamnaţi definitiv la 15, respectiv, 17 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de viol urmat de sinuciderea victimei. 

Pe 19 martie 2008, după aproape 11 ani de detenţie, Costel Ghiţă a fost eliberat condiţionat. Ghiţă a susţinut că nu a violat-o pe adolescentă, iar pe de alta, că aceasta nu şi-a luat viaţa, ci ar fi fost ucisă.

Vă mai recomandăm şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările