Nordul judeţului Buzău, ameninţat de viituri şi scurgeri de pe versanţi. A fost emis Cod Roşu

Nordul judeţului Buzău, ameninţat de viituri şi scurgeri de pe versanţi. A fost emis Cod Roşu

Arhivă adevarul.ro

Este alertă în zona de nord a judeţului Buzău, după ce Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor e emis o avertizare de Cod Roşu.

Ştiri pe aceeaşi temă


Potrivit hidrologilor, până la ora 21:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri.

Se pot înregistra depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Bâsca Mare – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Pătac – amonte S.H. Varlaam, Căşoca Mare şi Ghiurca Mare (afluenţi ai râului Buzău), din judeţul Buzău.

”Totodată, fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Cernat (afluent al râului Bâsca Mare) şi Căşoca Mare – bazin superior” , anunţă Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Conform prognozei de specialitate, până la ora 00:00, va fi în vigoare o avertizare Cod portocaliu de viituri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile din bazinele hidrografice: Buzău – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sita Buzăului – amonte S.H. Baniţa, respectiv Bâsca Mare – bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Buzău şi Covasna). 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările