VIDEO Unităţile militare din estul României vor fi conduse de Generalul Lucian Foca, expert în informaţii militare

VIDEO Unităţile militare din estul României vor fi conduse de Generalul Lucian Foca, expert în informaţii militare

Generalul Lucian Foca este noul comandant al Diviziei 2 Infanterie Getica

Comanda Diviziei 2 Infanterie Getica, mare unitate în subordinea căreia se află toate structurile militare din estul ţării, a fost preluată, miercuri, de generalul de brigadă Lucian Foca. Acesta a pus bazele primei unităţi speciale de luptă şi cercetare din Armata Română, Batalionul Humint,  iar în ultima perioadă a condus Brigada de Informaţii Militare.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Generalul de brigadă Lucian Foca a preluat comanda marii unităţi de la generalul-maior Nicolae Ciucă, care tocmai a fost numit şef al Statului Major al Forţelor Terestre. La ceremonia militară de predare-primire a comenzii Diviziei 2 Infanterie “Getica” a participat ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa.
 
”Nu am dorit ca la comanda marii noastre unităţi din Moldova să aduc o persoană din afară. Am dorit continuitate, de aceea l-am numit prin ordin pe generalul Foca. A condus una dintre brigăzile de elită ale armatei române, Brigada de Informaţii de aici, de la Buzău, care a asigurat suportul informativ şi tactic tuturor trupelor noastre din teatrele de operaţii externe”, a declarat ministrul Mircea Duşa.
 
Generalul Lucian Foca a fost până marţi comandant al Brigăzii de Informaţii Militare, cea care a coordonat toate detaşamentele speciale care au acţionat în Irak sau Afganistan, militari supranumiţi luptătorii din umbră, cei care culeg informaţii din spatele frontului. În noua calitate, ofiţerul superior conduce cea mai apropiată structură militară de graniţa spaţiului NATO.
 
”Suntem la graniţa cu NATO, iar unităţile din compunerea ei sunt destinate să participe la tot genul de misiuni pe care trebuie să le execute armata atât în teatrele de operaţii cât şi pe teritoriul naţional. Una dintre misiunile importante este şi aceea de a sprijini în caz de nevoie populaţia la dezastre”, a spus Generalul Lucian Foca, comandant Divizia 2 Infanterie Getica.
 
Lucian Foca este cel care a pus bazele unităţii militare 02000, prima structură de tip tactic din Armata română. Este vorba despre Batalionul HUMINT, unitate specială de luptă şi cercetare, aflată în cadrul Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, creată pe structura fostului Batalion 404 Cercetare prin paraşutare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: