A fost deschis parcul „Iazul Morilor”. Cum a fost modernizat un tronson al străzii Frăsinet VIDEO

A fost deschis parcul „Iazul Morilor”. Cum a fost modernizat un tronson al străzii Frăsinet VIDEO

Sursa I. Bunilă

Parcul „Iazul Morilor”, investiţie a Primăriei Buzău, a fost inaugurat joi în prezenţa a zeci de buzoieni. Tronsonul străzii Frăsinet, dintre centrele comerciale şi biserica Sfântul Ştefan, arată total diferit faţă de anii trecuţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe această stradă s-au amenajat un părculeţ cu alei şi băncuţe, două lacuri cu o moară de apă, o cafenea culturală, dar şi o mini-parcare pentru vizitatori.
 
Cu ocazia inaugurării proiectului Iazul Morilor, autorităţile au lansat şi o carte de istorie a Buzăului, ”Iazul Morilor – Leagănul civilizaţiei buzoiene”, având trei autori: Marius Nicoară, Costel Vînătoru şi Valeriu Nicolescu. 
 
Iazul Morilor, atestat documentar la 1525, a fost motorul de dezvoltare socio-economic, multe sute de ani, pentru oraşul Buzău.
 
Valoarea totală a lucrărilor de pe strada Frăsinet este de aproape un milion de euro, bani obţinuţi de Primăria Buzău printr-un credit bancar. 
 
Primarul Constantin Toma spune că municipalitatea pregăteşte, în aceeaşi  zonă, un alt proiect care prevede noi amenajări, între care şi o parcare subterană.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările