Mai bine pensionar cu -15%, decât bugetar cu -25%!

Aşa par a spune bugetarii care s-au grăbit să-şi depună dosarele de pensionarea anticipată la Casa Judeţeană de Pensii (CJP). Vestea că salariul le va fi ciuntit cu -25% i-a băgat în sperieţi pe bugetari şi i-a determinat să se orienteze către pensionare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai mult, faptul că de la 1 iunie niciun dosar de pensionare anticipată nu va mai avea trecere la Casa de Pensii, a dus la înmulţirea dosarelor de acest tip chiar şi din sectorul privat.

Botoşani: A renunţat la pensia lunară de 24.000 lei pentru un salariu de 10 ori mai mic

În ultimele două săptămâni, odată cu anunţurile făcute de Guvern au fost depuse peste 600 de dosare de pensionare. Nu doar bugetarii s-au grăbit să se pensioneze, ci şi cei de la privat", a spus Ioan Pamparău, director coordonator adjunct al CJP Braşov.

Cu toate că protestele au pus stăpânire pe România ultimelor două săptămâni, Guvernul nu se lasă înduplecat. Ajustarea salariilor bugetarilor cu 25% şi a pensiilor cu 15% rămâne singura soluţie de criză a Guvernului Boc. Până una alta, sindicatele anunţă grevă generală în mai toate sectoarele bugetare.


Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările