De ce sunt îngrijoraţi elevii de la liceele din Braşov că au fost trimişi în vacanţă

De ce sunt îngrijoraţi elevii de la liceele din Braşov că au fost trimişi în vacanţă

Unii elevi nu se bucură de vacanţa-surpriză FOTO Primăria Braşov

Ca urmare a evoluţiei îngrijorătoare a pandemiei, autorităţile din Braşov au decis ca toţi elevii să intre într-o vacanţă de două săptămâni, din 25 octombrie. Liceenii se bucură şi nu prea, cu gândul că le-ar putea fi stricată vacanţa de vară.

Ştiri pe aceeaşi temă

De luni, 25 octombrie, toţi elevii din România au o vacanţă de două săptămâni. Autorităţile au decis ca nu numai ciclul primar, ci şi cel gimnazial şi chiar liceele să ia o pauză în această perioadă, din cauza evoluţiei îngrijorătoare a pandemiei. 
 
Elevii care se gândesc doar la perioada imediat următoare sunt fericiţi, însă există şi alţii care îşi fac griji chiar şi în privinţa planurilor pentru vara viitoare. 
 
„Nu prea e binevenită vacanţa acum, că am de învăţat”, spune o elevă. 

„Pică cum nu se poate mai bine vacanţa, eu chiar o aşteptam. Pentru mine e o bucurie”, mărturiseşte un elev. 
 
„Este o situaţie destul de ciudată. Adică, iar ne fac să ne simţim dubioşi şi să stăm în casă. Mă rog, eu sunt vaccinat, dar mi se pare că nu prea e gândită. Nu o să dăm tezele, asta e ok, dar ne strică iarăşi anul”, afirmă un alt elev.
 
„E greu! Pentru că se dă peste cap întreg anul şcolar şi cred că o să ne strice şi planurile pentru vacanţa de vară”, spune un alt elev. 
 
În această perioadă a anului, elevii din ciclul primar aveau o scurtă vacanţă. Mulţi specialişti sunt de părere că şcolile au şi ele rolul lor în răspândirea virusului SARS-CoV-2, astfel că vacanţa s-a extins şi la ceilalţi elevi. 
 
Cum nu s-a luat soluţia trecerii cursurilor în online, nu este exclus ca temerile elevilor care spun că anul şcolar va fi prelungit să fie întemeiate.
 
Vă mai recomandăm:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările