Cazul micilor de la Odorheiu Secuiesc, închis de către Consiliul Împotriva Discriminării după un an de cercetări

Cazul micilor de la Odorheiu Secuiesc, închis de către Consiliul Împotriva Discriminării după un an de cercetări

Imagine surprinsă în magazinul de la Odorheiu Secuiesc

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov s-a autosesizat, în septembrie 2017, în urma apariţiei pe reţelele de socializare a unui filmuleţ postat de un bărbat care susţine că a fost refuzat de o vânzătoare la Odorheiu Secuiesc pentru că nu vorbea limba maghiară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisarii au făcut atunci o verificare la faţa locului, şi au constatat că fapta relatată este adevărată, fiind aplicată şi o sancţiune contravenţională, după cum a precizat Sorin Susanu, şeful CRPC Braşov.
 
La acea vreme şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat, anchetându-l pe şeful comisariatului pe motiv că ar fi discriminat etnia maghiară. După aproape un an de anchete, Susanu a fost achitat în acest dosar.

„De multe ori, unele autosesizări sunt cu semnul întrebării, fiindcă nu puteam vorbi de nici o discriminare din partea mea în acel caz. Am depus însă înscrisuri, am prezentat punctul meu de vedere la CNCD şi, într-un final, a fost dat şi verdictul, respectiv că nu mi s-a găsit nici un fel de culpă, astfel că nu a fost necesar să mai ajungem şi în instanţă”, a mai declarat Sorin Susanu.

În septembrie 2017, un vlogger din Cluj care se promovează sub numele „Miliţianul” a publicat un film trunchiat din care a reieşit că o vânzătoare de etnie maghiară angajată la un supermarket Kaufland din Odorheiu Secuiesc ar fi refuzat să-i servească o porţie de mici fiindcă nu i s-ar fi adresat în limba maghiară. Imaginile arată că vânzătoarea i-a dat banii înapoi, dar investigaţiile ulterioare au reliefat că bărbatul a fost peste măsură de insistent şi a făcut tot posibilul s-o irite pe femeie.

Mai multe detalii despre scandalul micilor pe linkul de mai jos:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: