Bănci moderne, din metal, în curtea Bisericii Negre din Braşov. Ce spun braşovenii despre asta

Bănci moderne, din metal, în curtea Bisericii Negre din Braşov. Ce spun braşovenii despre asta

Bănci metalice au apărut în Curtea Bisericii Negre FOTO Ioan Buciumar

În curtea Bisericii Negre, edificiu construit în perioada medievală, au apărut bănci moderne din metal. Trecătorii cred că viaţa merge înainte, iar alăturarea operelor de artă vechi şi noi este ceva firesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai multe bănci metalice au apărut în Curtea Bisericii Negre în aceste zile. realizate de un sculptor, băncile aduc un aer modern unei zone încărcate de istorie din Centrul Braşovului. Cei mai mulţi trecători cu care am stat de vorbă erau de acord cu ideea. 
 
„În primul rând, mi se pare că sunt reci. După aceea, arhitecţii au viziunile lor şi sunt bune că poţi să te aşezi pe ele, dacă eşti obosit”, a spus un trecător. 
 
„Îmi place ca operele de artă să fie diferite. Avem ceva vechi şi ceva nou, dar viaţa merge înainte şi asta e normal”, crede un turist francez. 
 
„Sunt prea moderne pentru zonă”, a spus o mămică venită să-şi ia băieţelul de la şcoală.  
 
„Nu cred că e ceva anormal, dar nu ştiu la ce folosesc, pentru că sunt sub pom, atâta. În rest, nu văd. Nu ştiu dacă sunt prea moderne ca să fie puse lângă Biserica Neagră, dar mie-mi plac”, a spus un braşovean. 
 
Biserica Evanghelică spune că este vorba de o lucrare a unui artist cunoscut, astfel că avizul Ministerului Culturii nu a fost greu de obţinut. „Mobilierul urban din acest model provizoriu, care include şi lucrări ale sculptorului Virgil Scripcariu realizate înaintea pandemiei, va fi amplasat doar temporar. Sculptorul a propus, printre altele, un ansamblu de şezut în zona curţii frecventată de elevii Colegiului Naţional „Johannes Honterus”, precum şi un şotron de piatră.
 
Pe acest perimetru, în cadrul modelului provizoriu, se testează două tipuri de paviment din pietriş stabilizat, pentru a afla comportamentul acestora în timp, confortul pentru utilizatorii pietonali, precum şi integrarea în ansamblul urban. În măsura în care soluţiile testate se dovedesc a fi fiabile, în viitor se vor putea păstra şi pe o suprafaţă largă în curtea Bisericii Negre”, a u transmis reprezentanţii Bisericii Negre, printr-un comunicat. 
 
 
Primăria Braşov spune că a fost notificată cu privire la executarea unor „reparaţii la nivelul pavimentului în Curtea Johannes Honterus”, care se vor executa în următoarele condiţii: reparaţiile se vor face cu materiale identice cu cele existente, nu se vor face modificări arhitecturii imobilului; nu se vor instala elemente noi sau reţele noi de instalaţii. Alte lucrări în afara celor prevazute în acest acord, nu sunt acoperite de notificare, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea.
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările