Anca Gânscă ne invită la un ceai exotic

Anca Gânscă ne invită la un ceai exotic

Anca a creat propria artă de a bea ceaiul

De trei luni, tânăra şi-a deschis o ceainărie inedită şi a creat propria artă de a bea şi de a oferi licoarea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cărţi, articole hand-made, atmosferă caldă şi primitoare şi, bineînţeles, ceai din plin. Acestea sunt elementele pe care le regăseşti în „casa" Ancăi, o tânără care crede în vise şi mai ales în îndeplinirea lor.

Încă de când era copil, Anca era fascinată de ceaiul servit de bunica şi îşi dorea să aibă un butic cu cercei. Când a venit vremea marilor alegeri, tânăra a optat pragmatic: Academia de Studii Economice în limbi străine. Este din Piteşti, a trăit şase ani în Bucureşti, iar acum s-a stabilit în Braşov, unde şi-a deschis o ceainărie de vis.

„Bucureştiul este foarte frumos, dar am simţit că Braşovul este un oraş mai bun pentru a-ţi întemeia o familie. Soţul meu este braşovean, dar ne-am cunoscut în Bucureşti, la un ceai. Aşa a început povestea noastră şi cred că asta a înfluenţat şi decizia de a deschide o ceainărie. Practic, nu mi-am dorit decât un loc al meu, unde să pot primi oamenii cu drag", povesteşte Anca.

Ceai verde, negru sau alb

Deschisă de doar trei luni, ceainăria Ancăi a reuşit să-i cucerească pe braşovenii care-şi doresc să stea de vorbă în faţa unui ceai fierbinte, adus din India, China, Japonia sau Africa.

Cei care vin aici îmi spun de cele mai multe ori că se simt ca şi când ar veni la mine acasă. Tot ce am vrut eu a fost să asociez ideea de ceai cu obiecte frumoase. Pe pereţi pot fi admirate expoziţii de fotografie, artă, care nu aparţin neapărat unor persoane consacrate, ci clienţilor noştri.

Deja avem un cerc de tineri poeţi, care se adună aici şi recită ultimele compoziţii. În fiecare joi avem seară de folk. Tinerii se stâng cu chitările şi întreţin atmosfera. Mai avem şi seri de jocuri de strategie. De fapt, următorul pas este să transform ceainăria în locul de întâlnire al unor oameni cu aceleaşi pasiuni", mai spune Anca.

Pentru ca atmosfera să fie completă, Anca a adus la ceanărie şi o parte din biblioteca persoanlă. Cei care vin să bea un ceai, pot citi sau pot împrumuta cărţile acasă. Pentru că este la început de drum, Anca serveşte ea însăşi ceaiul clienţilor.

„Deocamdată avem doar o singură angajată, dar eu servesc alături de ea şi o fac cu mare drag. De altfel, eu şi soţul meu locuim în chirie, deocamdată, şi cred că este important ca atunci când ai un vis să mergi până la capăt. Cred că este important pentru tineri să devină independenţi, să fie pe cont propriu şi să încerce să realizeze ceea ce îşi propun, indiferent de greutăţile întâlnite în drum", încheie tânăra.


Întrebări şi răspunsuri

Este un avantaj că în ceainărie nu se fumează?

Ceaiul nu merge cu fumul de ţigară. Am fi pierdut clienţii nefumători dacă am fi făcut salon de fumători. În plus, cine vrea să fumeze poate ieşi afară sau poate alege să fumeze narghilea. Cel mai important este că duminica ceainăria este călcată de părinţi cu copii.

Care este, de fapt, targetul ceainăriei?

Iniţial am gândit locul ca fiind dedicat persoanele cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani, care au un job şi vin la noi să se relaxeze. Între timp, s-a schimbat. Au început să vină foarte mulţi studenţi şi liceeni. Cei mai tineri clienţi sunt în clasa a VIII-a. Am avut cazuri în care părinţii au fost aduşi de copii.

Ce-i place: „Îmi place foarte mult să călătoresc, să merg pe munte, dar nu merg chiar atât de des pe cât mi-aş dori. Îmi place să vorbesc cu oamenii şi să petrec cât mai mult timp alături de prietenii mei", spune Anca.

Ce nu-i place: „Nu-mi place neseriozitatea, mai ales că atunci când ai un business ajungi să te bazezi pe nişte oameni care nu sunt întotdeauna responsabili. Acest lucru este destul de neplăcut. Nu-mi place că unii români nu sunt politicoşi", spune tânăra.

Profil:

Născută. 21 iulie 1983, Piteşti

Studii. Master Managementul Resurselor Umane, Universitatea Bucureşti

Familie. Căsătorită


citeste totul despre: