Olimpicii din Brăila şi Târgu Mureş trasează un Curcubeu peste Carpaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Brăila se desfășoară zilele acestea parteneriatul educativ „CURCUBEU PESTE CARPAŢI " având drept grup țintă 10 elevi de la Şcoala cu clasele I - VIII "Ion Creangă" din Brăila şi 10 elevi de la Şcoala nr. 2 din Tg. Mureş, jud. Mureş.

Scopul parteneriatului este cunoaşterea, de către elevi , a factorilor unitari ai evoluţiei etno-culturale, economice, sociale, dar şi a celor specifici din cele două comunităţi umane.

Elevii participanți au fost selecţionaţi pe criteriul rezultatelor deosebite obţinute la olimpiadele sau concursurile şcolare şi a unei comportări exemplare sub coordonarea a doi profesori din cele două şcoli: Angela Olaru-Brăila și Codruța Băciuț -Tg. Mureș, profesori de limba română.

„Cele două locaţii - Brăila şi Tg. Mureş - dezvăluie spiritului obiceiuri, tradiţii, vestigii, modele de convieţuire etnică şi peisaje pitoreşti diferite.

Parteneriatul face posibil un schimb de experienţă educativă a elevilor din cele două zone geografice diferite ale României, să descopere această unitate a diversităţii culturale, să-şi lărgească propriul orizont cultural, să-şi facă noi prieteni și să poată spune cu mândrie sunt român", ne-a declarat prof. Angela Olaru.

La Brăila se desfășoară până pe 7 septembrie etapa a doua a parteneriatului și are drept obiectiv cunoaşterea reperelor istorice, socio-culturale ale celor două oraşe, dezvoltarea unei atitudini pro-ecologice specifice celor două zone geografice, realizarea unui jurnal de vacanţă care să imortalizeze experienţa trăită de copii în aceste zile.

Alături de Școala Ion Creangă din Brăila și Școala nr.2 Tg. Mureș, parteneriatul este completat de Școala din Gradiștea , jud Brăila, Muzeul de Istorie din Brăila, Administrația Parcului Natural - Balta Mică a Brăilei, Primăria Municipiului Brăila și societatea locală de transport în comun.

Unul dintre obiectivele vizitate astăzi de participanți este Casa Natală a lui Fănuș Neagu din comuna Gradiștea, după ce zilele trecute au fost vizitate obiective din municipiu, Balta Mică a Brăilei, cu popas la „Fundul Mare".

Ziua se va încheia la Gradiștea cu o șezătoare unde va fi expusă activitatea scriitorilor Fănuș Neagu și Nicolae Băciuț, ca reprezentanți ai literaturii contemporane. Tot acolo participanții vor rămâne cazați peste noapte, la localnici.

Pe 5 septembrie delegația se va deplasa la Galați unde va vizita Acvariul, Planetariul, Grădina Botanică și Grădina Zoologică Garboavele.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite