Avalanşă de incendii în judeţul Brăila. Au ars acoperişurile de la multe locuinţe, un adăpost de animale şi un autovehicul

Avalanşă de incendii
în judeţul Brăila. Au ars acoperişurile de la multe locuinţe, un adăpost de
animale şi un autovehicul

Foto: arhivă Adevărul

Principala cauză a incendiilor o reprezintă scurtcircuitele produse la instalaţiile electrice. Nicio o persoană nu a fost rănită, fiind înregistrate doar pagube materiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 18 – 20.01.2020, subunităţile ISU Brăila au fost solicitate să intervină pentru limitarea şi lichidarea a cinci incendii.

Pe 18 ianuarie, un echipaj din cadrul Gărzii de intervenţie Făurei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu la un adăpost de animale situat pe Aleea Mecanizatorilor din localitatea Făurei. A ars adăpostul de animale pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost folosirea unui sistem de încălzire defect.

O zi mai târziu, două echipaje din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Brăila au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, situată pe strada Griviţei din municipiul Brăila. ”Au ars aproximativ 12 mp de acoperiş la o mansardă amenajată deasupra unui garaj. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit la instalaţia electrică”, a declarat colonelul Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila.

În aceeaşi zi, Detaşamentul 2 de pompieri Brăila a intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru lichidarea unui incendiu la o locuinţă din satul Lacu Sărat, comuna Chiscani. Au ars acoperişul pe o suprafaţă de cca. 130 mp şi bunurile din trei camere de locuit. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost tot un scurtcircuit la instalaţia electrică. Proprietara casei a suferit un atac de panică şi a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila.

Câteva ore mai târziu, un echipaj din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Brăila a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un punct termic dezafectat de pe Aleea Micşunelelor din municipiu. Au ars aproximativ 20 de kilograme de deşeuri menajere. ”Persoane fără adăpost au incendiat gunoi menajer în interiorul punctului termic”, a precizat colonelul Ştefan Stoian.

Pe 20 ianuarie, un echipaj din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Brăila a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism aflat în trafic pe Şoseaua de centură a municipiului Brăila. Autoturismul a ars în proporţie de 90%. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit la instalaţia electrică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: