Disperare în spitalele din Botoşani. Tuburi de sudură folosite pentru a da mai mult oxigen pacienţilor COVID

Disperare în spitalele din Botoşani. Tuburi de sudură folosite pentru a da mai mult oxigen pacienţilor COVID

Tuburi uriaşe de oxigen pentru pacienţi FOTO botosaneanul.ro

Situaţie tragică în judeţul Botoşani! Personalul medical a ajuns să folosească tuburi de sudură pentru a asigura oxigenul pacienţilor băgaţi în spital de COVID-19. Unitatea sanitară nu are sursă de oxigen la paturi, iar aceste tuburi de mare volum pot asigura cantitatea necesară pacienţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În judeţul Botoşani, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate încă 185 de noi cazuri se infectare cu SARS-COV 2. Cele mai multe sunt din municipiul Botoşani, unde rata de infectare a depăşit 9%. 

În aceste condiţii spitalele sunt deja aglomerate de pacienţi COVID-19, iar situaţia devine disperată. La Spitalul de Recuperare ”Sfântul Gheorghe„ din municipiul Botoşani, nu există staţie de oxigen, dar mai mult de jumătate din cei aproximativ 80 de pacienţi cu COVID-19, internaţi aici sunt în stare gravă şi au nevoie disperată de oxigen. 

Aceştia primesc oxigen de la concentratoare dar pentru a-i ţine în viaţă, sunt utilizate şi tuburi uriaşe, de 2 metri înălţime, folosite de obicei la sudură. A fost aleasă această soluţie, fiindcă aceste tuburi oferă o cantitate multă mai mare de oxigen. Situaţia este atât de gravă încât din două în două ore, angajaţii pleacă să umple aceste tuburi uriaşe. Majoritatea pacienţilor sunt conectaţi la două surse de oxigen pentru a supravieţui.
 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările