Cel mai lovit de secetă judeţ din România, în 2021. Care este punctul lui nevralgic

Cel mai lovit de secetă judeţ din România, în 2021. Care este punctul lui nevralgic

Se vorbeşte deja de secetă la Botoşani FOTO Adevărul

Botoşaniul este unul dintre judeţele cele mai afectate de secetă în această toamnă. Cel puţin asta arată cifrele oficiale privind regimul precipitaţiilor. Este considerată cea mai secetoasă toamnă din ultimii cinci ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

După un sezon agricol destul de bun pentru judeţul Botoşani,cu recorduri la recolta de cereale s-a instalat o secetă fără precedent în ultimii cinci ani, la nivelul întregii regiuni. 

Cel puţin asta arată datele oficiale oferite de Departamentul Fenomenelor de Risc, în regiunea Moldovei, au căzut, în ultimele trei luni, în medie, 30 mm de precipitaţii. 

Cea mai grea situaţie este, aşa cum arată datele staţiilor meteorologice, în judeţul Botoşani, unde au fost acumulate doar 23,2 mm de precipitaţii în ultimele trei luni de toamnă. 

Punctul critic al judeţului îl reprezintă Darabaniul, cel mai nordic oraş din România, acolo unde s-au acumulat doar 13,7 mm precipitaţii în ultimele trei luni. Aceste date sunt îngrijorătoare mai ales pentru agricultori, care se gândesc cu îngrijorare la soarta culturilor de primăvară. Singura speranţă pentru fermieri este o iarnă bogată în precipitaţii care să reducă din deficitul de apă din sol. 

Vă recomandăm să citiţi şi :
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările