Tortul trunchi de copac şi flori realizat de o traducătoare, desemnat „cel mai spectaculos” de un portal internaţional dedicat designerilor de torturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O traducătoare şi fostă profesoară din Beclean a fost desemnată cel mai talentat designer de torturi de un portal dedicat experţilor în prăjituri. Tortul care i-a adus titulatura fostei profesoare înfăţişează un trunchi de copac împodobit cu flori. Fidelitatea cu care artista a respectat detaliile şi asemănarea izbitoare cu realitatea i-au adus peste 1000 de voturi.

Weekendul trecut, Marinela Mureşan, o fostă profesoară şi traducătoare din Beclean a fost desemnată cel mai talentat designer de torturi de portalul dedicat experţilor în prăjituri, amazingcakesideas.com.

Fosta profesoară din Beclean s-a „luptat” cu alte 26 de torturi realizate în întreaga lume. Designul de tort realizat de Marinela Mureşan a fost introdus în competiţie de administratorii portalului, care reunesc peste 5000 de amatori şi specialişti într-ale decorării torturilor şi dulciurilor din întreaga lume. 

Tortul realizat de Marinela Mureşan înfăţişează un trunchi de copac, împodobit cu flori. Realismul cu care a fost redat atât trunchiul de copac, cât şi florile i-au adus Marinelei cele mai multe voturi, 1100, dar şi titulaturile de cel mai spectaculos tort şi cea de cel mai talentat designer de torturi. Competiţia nu a oferit şi premii materiale, însă a „cadorisit” ocupanţii primelor poziţii cu vizibilitate în plus. 

„Vă mulţumesc tuturor pentru cele 1.100 de voturi care mi-au adus locul I la competiţia „World's Super Talented Cake Decorator”. Sunt onorată şi încântată şi, în acelaşi timp, vă sunt recunoscătoare pentru suport”, a postat pe pagina sa de Facebook Marinela Mureşan.   

Florile din pastă de zahăr ale Marinelei seamănă izbitor cu cele din grădină

Marinela Mureşan are 55 de ani, este căsătorită şi are doi copii. Câteva decenii bune a fost profesoară de franceză şi italiană în oraşul Beclean, însă din anul 2007 se ocupă doar de traduceri. 

În 2011, fosta profesoară şi-a descoperit marea pasiune, pe care o „perfecţionează” aproape zi de zi de atunci: florile din pastă de zahăr. A ajuns să prindă drag de flori şi modelaj după ce a urmărit mai multe tutoriale pe Youtube. 

image

„Eu cred că sunt lucruri care stau acolo în noi. Era ceva ce nu se manifestase, pentru că eu am avut o îndemânare manuală, pe care în copilărie am şi antrenat-o. Modelaj nu am făcut când am fost mică. Acum glumesc şi spun că fac acum ce n-am făcut când eram mică”, povesteşte Marinela Mureşan.

Artista recunoaşte că primele flori realizate, trei trandafiri făcuţi din bomboane gumate, au fost un mic dezastru, de care însă la vreme respectivă era foarte mândră.

Cu ajutorul Youtube-ului, dar şi a reţelelor de socializare, Marinela Mureşan a reuşit să îşi perfecţioneze tehnicile. Aceasta a ajuns să facă flori atât de apropiate de exemplarele reale, încât nu îţi dai seama că în faţa ta ai reproduceri din pastă de zahăr. 

image

Pasta de zahăr folosită de Marinela este făcută din zahăr pudră extrem de fină, albuş de ou şi o gumă specială. La acestea se pot adăuga arome şi coloranţi alimentari. În prima fază, Marinela şi-a folosit talentul şi exerciţiul pentru a orna torturi, însă momentan, florile realizate de ea sunt piese spectaculoase de decor. 

Acestea pot să reziste în vază şi câţiva ani buni. Singurii duşmani ai florilor din zahăr sunt umezeala şi soarele, care le pot scurta durata de viaţă.

Vă mai recomandăm:

Cum reuşeşte o fostă profesoară să „ne păcălească” ochiul cu flori din pastă de zahăr care seamănă izbitor cu cele din grădină

FOTO Cum i-a impresionat o româncă pe gurmanzii din Italia cu prăjiturile copilăriei

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite