Primarul din Baia Mare vrea ca oraşul să rămână singur în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană

Primarul din Baia Mare
vrea ca oraşul să rămână singur în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş   Foto: Adevărul

Primarul din Baia Mare a uimit cu o declaraţie recentă referitor la competiţia pentru titlul de Capitală Cultură Europeană. Potrivit citynews.ro, acesta va solicita administraţiilor celorlalte oraşe rămase în cursă, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, să se retragă şi să susţină candidatura băimărenilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul din Baia Mare a declarat că va lansa un apel către admininistraţiile, dar şi către comunităţile din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, să se retragă din competiţia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 şi să susţină Baia Mare. ”O să le explic că Baia Mare este singurul oraş care are cu adevărat nevoie de nominalizare. Este singurul oraş unde este vital să se întâmple acest lucru. Unde se va simţi schimbarea în mod absolut consistent. Îi voi ruga să aibă generozitatea să susţină cu toţii Baia Mare şi să se retragă din competiţie”, a declarat Cherecheş, citat de citynews.ro. El a mai arătat că ceva asemănător s-a mai întâmplat şi în Franţa. ”Mons a fost Capitală Culturală Europeană. Un oraş cu tradiţie minieră, unde mineritul s-a închis şi a candidat la titlul de capitală culturală europeană odată cu alte oraşe vecine. Toţi şi-au retras candidatura, susţinând că Mons este singurul oraş care chiar are nevoie de nominalizare”, a explicat primarul.

În replică, grupul consilierilor  locali PSD Cluj-Napoca a remis presei un comunicat în care îşi exprimă punctul de vedere. ”Titlul de Capitală Culturală Europeană nu trebuie politizat, domnule Cherecheş!”, arată consilierii locali social-democraţi. ”Grupul consilierilor locali social-democraţi ai PSD Cluj-Napoca consideră nefirească intruziunea politică a dlui. Cătălin Cherecheş în competiţia pentru desemnarea Capitalei Culturale Europene în 2021. Reprezentanţii PSD atrag atenţia că juriul care trebuie să decidă câştigătoarea competiţiei va fi compus din experţi independenţi cu experienţă şi cunoştinţe importante în sectorul cultural, aleşi de către oficiali ai Uniunii Europene, nicidecum politicieni locali”, se mai arată în documentul remis presei.

Mai puteţi citi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările