Cinci dealeri de droguri din Maramureş, reţinuţi de procurorii DIICOT şi duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă

Cinci dealeri de droguri din Maramureş, reţinuţi de procurorii DIICOT şi duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă

Imagine: Poliţia Română

Cinci persoane au fost reţinute de DIICOT Maramureş în urma a 13 percheziţii făcute în judeţ şi în Satu Mare, fiind suspectate că, începând din 2018, au achiziţionat şi comercializat substanţe cu efecte psihoactive.  Procurorii DIICOT-Maramureş au dispus, joi, reţinerea pentru 24 de ore a cinci inculpaţi, pentru efectuare de operaţiuni cu produse psihoactive.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2018-2021, inculpaţii au achiziţionat, transportat, preparat, ambalat deţinut şi comercializat substanţe cu efecte psihoactive la preţul 10 lei / plic", arată DIICOT.
 
Procurorii DIICOT -  Maramureş, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Maramureş, au făcut 13 percheziţii domiciliare, joi, în judeţele Maramureş şi Satu Mare.
 

Ce au găsit anchetatorii la percheziţii

 
Au fost ridicate 142 de pliculeţe cu substanţă albă, pulverulentă şi substanţă vegetală, de culoare verde, susceptibilă de a avea un efect psihoactiv, 1.835 de pliculeţe din material plastic transparent, prevăzute cu ziplock, precum şi suma de 52.556 de lei.
 
De asemenea, au mai fost ridicate trei grindere, o pipă şi mai multe recipiente, o pungă din material plastic, neagră, care conţinea cinci perechi de mănuşi, 13 sticluţe şi 15 pungi din hârtie (o pungă din hârtie care conţinea o substanţă vegetală de culoare verde) şi alte obiecte şi înscrisuri cu valoare probatorie.
 
Cei 5 inculpaţi urmează să fie prezentaţi, vineri, Tribunalului Maramureş cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj-Napoca, SCCO Satu Mare şi SCCO Sălaj, al poliţiştilor din cadrul IPJ Maramureş şi al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş.
 
La operaţiune au participat jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările