UPDATE VIDEO „Se întorc morţii acasă“. Cartea lui Cornel Constantin Ciomâzgă, lansată la sediul Uniunii Armenilor din România, Filiala Bacău

UPDATE VIDEO „Se întorc morţii acasă“. Cartea lui Cornel
Constantin Ciomâzgă, lansată la sediul Uniunii Armenilor din România, Filiala
Bacău

Cartea „Se întorc morţii acasă“ a lui Cornel Constantin Ciomâzgă va fi lansată la sediul Uniunii Armenilor din România, Filiala Bacău FOTO Mircea Merticariu

Direcţia Judeţeană pentru Cutură Bacău şi Uniunea Armenior din România, Filiala Bacău, organizează luni, 3 noiembrie, de la orele 17, lansarea cărţii  „Se întorc morţii acasă“, a scriitorului Cornel Constantin Ciomâzgă. La eveniment sunt aşteptaţi şi scriitorii Victor Munteanu, preotul Constantin Leonte şi profesorul Daniel Nicolescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Considerat de critici ca unul dintre cei mai importanţi publicişti ai anilor ’90, întemeietor şi director al unor publicaţii şi al primelor posturi de radio private din România, profesor la Facultatea de Jurnalistică, mentor al unor mari gazetari de astăzi, Cornel Constantin Ciomâzgă s-a retras prin anii 2000 în chiliile unor mănăstiri pentru a ieşi de acolo cu o carte care avea să spargă tiparele, devenind în foarte scurtă vreme best-seller. „De atunci şi până acum cartea sa a fost declarată de mai multe ori "cel mai căutat roman românesc postrevoluţionar", tirajele epuizându-se de fiecare dată cu rapiditate. Timp de zece ani scriitorul a stat din nou retras prin sihăstrii şi locuri tainice, numai de el ştiute, pentru ca acum să revină, iată, cu o nouă carte ce se anunţă a fi cu mult mai răvăşitoare decât cea dintâi“, afirmă Vasile Agop, preşedintele Uniunii Armenilor din Bacău.  Subiectul lui Cornel Ciomâzgă este "împrumutat tot din realitate", cum spune autorul, având ca personaje principale un călău şi victima sa. „Un fost torţionar comunist şi cea mai opresată victimă a lui se întâlnesc după zeci de ani, fiecare cu viaţa sa terifiantă, spre a trăi împreună o experienţă “de legendă”. Incredibilul văzut de aproape, uneori chiar din interior, descris cadru cu cadru, într-o formulă literară neobişnuită, va face din cartea scriitorului Cornel Constantin Ciomâzgă nu doar un best-seller, ci istorie prin… istoria restituită astfel“, afirmă scriitorul Victor Munteanu, din cadrul Direcţiei Judeţeane pentru Cutură Bacău Cartea va fi prezentată de preotul Constantin Leonte şi de Daniel Nicolescu. După lansarea şi critica cărţii va avea loc proiecţia unui film-eseu, semnat de regizoarea Cristina Chirvasie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările