Producătorii tradiţionali din 11 judeţe, instruiţi în Bacău pentru înnoirea atestatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreprinzătorii din industria alimentară, din judeţele Moldovei, care au atestate de producător tradiţional, se vor întâlni joi, 20 februarie, de la ora 10.30, în sala de conferinţe a Direcţiei Agricole din Bacău.

Potrivit ultimilor reglementări în vigoare, vechile atestate de producător tradiţional se anulează. Agenţii economici, care au activat în domeniu, sunt obligaţi să urmeze din nou procedura pentru obţinerea certificatului de producător tradiţional.

„Cu acest ordin comun al Ministerului Agriculturii, al Sănătăţii şi al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, toate avizele şi certificatele obţinute de producătorii tradiţionali se anulează. Asta, deoarece s-au constatat foarte multe deficienţe în respectarea normelor în domeniu. Acum, toţi trebuie să urmeze paşii reatestării“, a precizat Vasile Aichimoaie, directorul Camerei Agricole din Bacău.

Indiferent dacă fac produse tradiţionale ecologice sau neecologice, aceştia trebuie să facă dovada unui istoric. Produsul trebuie să fie fabricat din materii prime locale, după o reţetă specifică locului şi un tip tradiţional de producţie. Printre cei mai cunoscuţi producători din Bacău, de produse cu specific tradiţional, se numără Rodica Ferchiu, din Asău (brânzeturi din zonă de munte) şi Mihai Paliştan din Palanca (produse din peşte). 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite