„Centru multifuncțional“ pentru tinerii cu dizabilități, construit de voluntari olandezi la Bacău

„Centru multifuncțional“ pentru tinerii cu dizabilități, construit de voluntari olandezi la Bacău

Tinerii cu dizabilități se vor bucura de un nou centru pentru petrecerea timpului liber

Asociația Româno-Olandeză „Betania din Bacău" va inaugura, pe data de 1 noiembrie, un nou centru destinat tinerilor cu vârste între 16 și 30 de ani cu handicap fizic și psihic.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Centrul multifuncțional" este ridicat de voluntari olandezi iar investiția costă 120.000 de euro. Banii provin chiar de la voluntarii care construiesc centrul. „Voluntarii sunt, în special, pensionari care au muncit în Olanda în construcții și aviație. Sunt în număr de 40 și au decis să ajute organizația noastră. Lucrează în echipe de câte cinci personae timp de câte două săptămâni", a spus Andrei Muit, președintele Asociației „Betania".

De noul centru se vor putea bucura tinerii din Bacău cu dizabilități fizice dar și psihice. Zilnic, grupe formate din câte 20 de tineri, vor putea veni în noul centru pentru a socializa și a participa la diverse activități.

Ei vor fi ajutați de voluntari ai asociației dar și de personalul ce va fi angajat în noul centru. „Tinerii vor face diverse activități. Vor fi organizate ateliere de creație: pictură, decorațiuni. Vor confecționa felicitări și obiecte decorative sau ce vor ei să facă. Este o alternativă de petrecere a timpului liber", a mai spus Andrei Muit.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările