Confesiunea unei poliţiste din Arad care s-a trezit că are cardul clonat: „Furtul datelor s-ar fi putut efectua cu un POS mobil, de genul celor din restaurante“

Confesiunea unei poliţiste din Arad care s-a trezit că are cardul clonat: „Furtul datelor s-ar fi putut efectua cu un POS mobil, de genul celor din restaurante“

O plată cu cardul i-a adus pagubă unei arădence FOTO Arhivă

O femeie din Arad a constatat că are cardul clonat după ce s-a întors dintr-o vizită la Bucureşti. Cu bani din contul ei au fost cumpărate jocuri şi anumite componente electronice de pe un site din Varşovia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eugenia Crainic, angajat al Poliţiei Locale Arad, a aflat despre tranzacţie chiar de la personalul băncii unde are cont.

„La o zi după ce-am venit din Bucureşti, mi s-a clonat cardul. Hoţii au folosit online datele cardului meu, pentru a-şi cumpăra jocuri şi anumite componente electronice de pe un site oarecare din Varşovia/ Polonia. Apucaseră să «intre» în 890 de lei, adică vreo 200 de euro. NU mi-am dat seama singură că mi-au dispărut banii. Nu verific soldul în fiecare moment. Şi nici nu aveam o sumă fabuloasă pe card. DAR!!!. Mă sună, inopinat, un angajat al BRD, care se prezintă şi mă întreabă: «Doamnă, sunteţi clienta noastră de zece ani şi în afară de plata facturilor curente şi a unor plăţi în diverse magazine mari, NU aţi efectuat cumpărături externe cu cardul. Dorim doar să verificăm dacă doriţi să validaţi cumpărăturile din Varşovia, dvs. mai având anumite sume în aşteptare bla bla bla…» Când aud, PANICĂ, fugit la bancă, blocat card, schimbat card, făcut ce trebuie. Totuşi, plata sumei de 200 de euro a fost efectuată. Banca nu avea de unde să ştie că eu nu am efectuat/ validat vreo cumpărătură de prostii electronice din Varşovia. După care, bătaie de cap, completat avize de oprire a plăţilor, tot felul de hârţoage; în fine, Banca m-a asigurat că mai devreme sau mai târziu îmi voi recupera banii, că ei se ocupă. Totuşi, fac şi plângere la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate, informez şi Banca, totul pare să se clarifice. Investigatorii opinează fie că mi s-a clonat cardul, fie că o anumită reţea a intrat fraudulos în posesia mai multor date de card şi a dat diverse tunuri online. O fi. Habar n-am”, scrie Eugenia pe contul de socializare Facebook.

Femeia consideră că persoane din Bucureşti i-au făcut acest lucru, deoarece după ce a folosit cardul acolo a păţit-o.

„Furtul datelor s-ar fi putut efectua cu un POS mobil, din acela folosit, de pildă, de ospătari în restaurante. Cum? Cu talent, cum altfel! Aşadar, verificaţi-vă din când în când sumele de pe carduri! Poate nu sunteţi clienţii unei bănci care îşi cunoaşte clienţii şi până verficaţi, cine ştie ce vă mai cumpăraţi de prin Polonia sau oriunde! Pfff… Pe unde te-ntorci cu ochii, numai şarlatani, mincinoşi, gunoaie. Tristă lume în ţărişoară!”, mai adaugă Eugenia.

Vă mai recomandăm: 

FOTO Cum arată dispozitivul care ne poate clona cardul la bancomat. Doi bulgari, prinşi cu "pisicuţe" la băncile din România

VIDEO Clonarea cardurilor, o afacere de câteva secunde. Care sunt şansele de reuşită ale infractorilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările