UPDATE VIDEO Imagini crunte cu un câine legat de maşină. Proprietarul ar fi un fost profesor din Teleorman. Poliţia a deschis un dosar penal

UPDATE VIDEO Imagini crunte cu un câine legat de maşină. Proprietarul ar fi un fost profesor din Teleorman. Poliţia a deschis un dosar penal

Captură video SURSA VIDEO: Facebook Ştefan Soare

Un video cu un câine legat după o maşină înmatriculată în judeţul Teleorman a fost postat duminică, 27 mai, pe Facebook. Acesta a devenit viral: peste un milion de afişări, circa 22.000 de distribuiri şi sute de comentarii. Poliţia a deschis un dosar penal.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 12.19 Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Teleorman, Teodora Dragole, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal  conform Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, articolul 6, litera h.

Surse au declarat pentru „Adevărul” că patrupedul a fost identificat, este în viaţă, ar fi sănătos, în curtea şoferului ce l-a legat cu lanţul de maşină. În schimb, oamenii legii nu l-au găsit pe proprietar ca să discute cu el. 

Poliţiştii ar fi discutat cu nişte ciobani unde acesta şi-ar fi dus câinele din înregistrarea video. Ciobanii l-ar fi sunat pe şoferul din Teleorman să vină să-şi ia câinele de la stână deoarece nu s-a adaptat acolo. Iar câinele, fiind murdar şi plin de căpuşe, l-a legat de maşină. 

Ştire iniţială:

O filmare cu un câine legat cu lanţul de o maşină, înmatriculată în judeţul Teleorman, a fost postată pe contul de Facebook al lui Ştefan Soare.

Imaginile au fost văzute de peste un milion de oameni, distribuite de peste 22.000 de persoane, iar sute au comentat condamnându-l pe şofer pentru gestul său fie înjurându-l, fie îndemând oamenii să facă plângere la poliţie.

Incidentul s-ar fi petrecut în comuna Islaz, din judeţul Teleorman.

În imagini se vede cum câinele a sângerat, iar şoferii din trafic i-au blocat calea proprietarului câinelui şi l-au luat la rost pentru gestul său. Reacţiile acestuia: Am zis că vine după maşinăCe i-am făcut? N-are nimic!“.

Şoferii au insistat ca bărbatul să dezlege câinele şi să-l bage în maşină. 

Lasă, dom le, că e al meu şi mi-l tratez!, le-a mai zis stăpânul patrupedului.

Comentariile la adresa gestului bărbatului curg pe Facebook. Internauţii l-ar şi identificat pe proprietarul patrupedului: un fost profesor din Turnu Măgurele. O tânără scrie că acel domn i-ar fi fost dascăl de educaţie civică în şcoală. Alte persoane îi îndeamnă pe oameni să facă plângere la Poliţie ca gestul şoferului să nu rămână nepedepsit. Per ansamblu, mare parte din comentarii condamnă gestul proprietarului câinelui şi conţin înjurături. 

Până la ora scrierii acestei ştiri, la sediul IPJ Teleorman nu s-ar fi depus nicio plângere, susţine purtătorul de cuvânt al poliţiei teleormănene. 

Proprietarul câinelui nu a răspuns încă la mesajul lăsat de reporterul Adevărul“ pe Facebook.

Video-ul conţine expresii licenţioase  CREDIT: Facebook Ştefan Soare 

Mai puteţi citi:

VIDEO Câine târât după maşină, legat de un stâlp şi lăsat să moară. Suspectul, prins de Poliţie la o lună de la eveniment

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările