VIDEO Cea mai mare dovadă de umanitate. Bărbatul care a renunţat la job ca să salveze câini abandonaţi

VIDEO Cea mai mare dovadă de umanitate. Bărbatul care a renunţat la job ca să salveze câini abandonaţi

Căţel salvat de Takis  FOTO: Facebook Takis Shelter non profit organisation

Takis Prostasias este un grec din Creta care a renunţat la job şi salvează câini abandonaţi, inclusiv la gunoi. De câţiva ani, prin adăpostul elenului au trecut zeci de câini.

Ştiri pe aceeaşi temă

Takis este un grec ce locuieşte în insula Creta şi salvează câini abandonaţi. A avut un club de noapte în urmă cu câţiva ani, l-a vândut şi a băgat toţi banii într-un adăpost canin unde a avut, la un moment dat, şi 500 de patrupezi aruncaţi de oameni, inclusiv la gunoi.

Banii s-au terminat şi s-a văzut nevoit să se gândească să închidă adăpostul, însă după articolul unui jurnalist britanic, oameni de pe întreg globul au început să-i trimită bani ca să aibă grijă de camarazii pe patru picioare. 

„Acel articol m-a ajutat mult“, zice grecul într-un material filmat şi semnat The Dodo care are peste 99 de milioane de vizualizări în nici 24 de ore.

Takis crede că a avea grijă de câini nu e un loc de muncă, ci un motiv de a trăi. Adăpostul său are o curte generoasă, iar el locuieşte într-un contanier alături de câini mai slăbiţi ori sub tratament.

O pisică salvată de Grec  FOTO: Facebook Takis Shelter non profit organisation

Programul şi-l face după câini, îi hrăneşte dimineaţa la 8 şi seara la 18.00, iar între 14.00 şi 18.00 doarme, ca şi patrupezii. „Câinii dorm toată ziua şi petrec toată noaptea“, zice el.

Până acum a salvat zeci de câini şi pisici, iar circa 100 - după cum se poate vedea şi pe contul de Facebook al organizaţiei lui Takis - şi-au găsit familii: „Aproximativ 500 de câini nu ar fi fost în viaţă dacă nu i-aş fi ajutat“, adaugă el. 

Cine vrea să doneze o poate face în contul din poza de mai jos: 

Filmuleţul realizat de The Dodo despre grec:

Mai puteţi citi:

VIDEO De la maidanez la vedetă pe Facebook. Povestea minunatei Wendy, căţeluşa adoptată de pe străzile din Peru

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: