Plouă prin acoperiş la Grupul Şcolar Tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Grupurile sanitare şi vestiarele sălii de sport ale Grupului Şcolar tehnic au probleme din cauza acoperişului vechi. Şi în sala de sport, pe tavan şi pe grinzile de susţinere ale acesteia, există urme de la apă scursă. Acoperişul şcolii nu se ţine nici acesta deloc bine. Trebuie înlocuită învelitoarea de tablă, din care s-au desprins mai multe foi. Au fost afectate în total patru săli de clasă.

  Consiliul Judeţean a promis că va rezolva problema acoperişului Grupului Şcolar Tehnic şi a sălii de sport a aceleiaşi şcoli. Dar, din cauza rectificării bugetare negative din luna august, nu au mai ajuns banii.  La şcoala aflată la patru kilometri de oraş s-au terminat  igienizările. „Am făcut deratizarea şi lucrăm la curăţenia din curtea şcolii. Covoarele sunt spălate, uscate râmâne numai să le punem. Sistemul de supraveghere care a fost lovit de fulger a fost şi el reparat” explică directorul Grupului Şcolar Tehnic, Emilian Vrăjitoarea.

500.000 de lei pentru schimbarea acoperişului şcolii


  În schimb, în grupurile sanitare şi vestiarele sălii de sport,  se infiltrează multă apă din cauza acoperişului vechi. Chiar şi în sala de sport, pe tavan şi pe grinzile de susţinere a acestuia, există urme de infiltraţii, rămase mărturie de la ultimele ploi.  „Pentru sala de sport sunt necesari 2500 de lei pe care sperăm să îi obţinem din taxa pe cămin, să o colectăm anticipat cumva, să putem să plătim. Profesorii s-au angajat şi ei să ajute cum pot, mai spune Vrăjitoarea. Dacă pentru sala de sport sunt şanse mari să se strângă banii necesari, acoperişul şcolii nu va vedea zile mai bune în curând. Pentru înlocuirea învelitorii de tablă, din care au zburat mai multe foi, dar şi a plăcilor de azbociment, este nevoie de 500.000 de lei. Aceste plăci sunt dăunătoare sănătăţii şi interzise de normele Uniunii Europene. „Am trimis adrese peste tot pentru învelitoare. Am vorbit cu domnul viceprimar Florică Calotă  şi mi-a spus că se vor aloca bani. Aici au fost afectate patru săli de clasă, dar care acum sunt pregătite pentru elevi” zice directorul Grupului Şcolar Tehnic. Primarul Alexandriei. Victor Drăguşin a transmis conducerii şcolii că în luna septembrie speră la o colectare mai bună a taxelor şi impozitelor şi astfel va putea să direcţioneze fonduri spre unitatea de învăţămând cu probleme.

Unde s-au spart două ţigle din acoperiş se pot înlocui fără probleme


  În anul şcolar 2010-2011 vor funţiona 411 unităţi de învăţământ din care 104 nu  au autorizaţie sanitară. Acestea provin doar din mediul rural, iar probleme principale sunt legate de lipsa apei curente şi canalizării. Astfel, 20% dintre elevii teleormăneni vor învaţa în şcoli fără autorizaţie. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean susţine că şcolile şi liceele din judeţ sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar. „Şcolile din Teleorman sunt foarte bine pregătite pentru deschiderea noului an şcolar. Nu a existat nicio şcoală în care primăria să nu fi dat bani pentru igienizări. Dacă anul acesta s-a renunţat la 91 de unităţi, ca urmare a comasării, ne-am mobilizat pentru amenajarea celorlalte şcoli. Chiar dacă mai sunt probleme minore, acestea se pot rezolva. Unde s-au spart două ţigle din acoperiş se pot înlocui fără probleme” spune inspectorul general şcolar, Constantin Amarie.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite