Primăria Alba Iulia reia după 5 ani proiectul de peste 5 milioane de euro privind construirea unui ştrand public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Alba Iulia a atribuit un contract în valoare de aproximativ 46.000 de lei pentru actualizarea Studiului de Fezabilitate destinat proiectului de construire a unei baze sportive şi de agrement în zona Bazinului Olimpic.

Indicatorii tehnico – economici ai investiţiei au fost aprobaţi în anul 2015, însă, ulterior, proiectul a fost abandonat. În 2020, administraţia locală doreşte să facă primele demersuri pentru iniţierea investiţiei, fiind nevoie de actualizarea documentaţiei aprobată în urmă cu 5 ani.

”Necesitatea rezultă din faptul că de la momentul elaborării studiului de fezabilitate şi până în prezent a trecut un interval de timp de 5 ani. În acest interval de timp au intervenit schimbări legislative care au generat un impact direct asupra valorii indicilor tehnico – economici aprobaţi prin HCL nr. 204/2015. În acest sens menţionăm prevederile OUG 114/2018 prin care s-a stabilit tarif minim la manoperă în domeniul construcţiilor de 17,98 lei/h. Un alt motiv pentru care este necesară actualizarea îl reprezintă devalorizarea monedei naţionale în raport cu euro, care la nivelul anului 2015, pentru valoarea de 1 euro echivalentul în lei a fost 4,169 lei (curs BNR la data de 07.04.2015) iar în prezent la nivelul anului 2020,1 EURO este echivalentul a 4,7787 lei (curs BNR la data de 28 ianuarie 2020)”, se precizează în caietul de sarcini aferent contractului. 

Imagine indisponibilă

Actualizarea constă şi din faptul că din considerente de ordin practic şi financiar se va renunţa la terenul de sport şi la gradene, creându-se un spaţiu mai generos pentru zona de agrement. ”În acest fel se majorează suprafaţa aferentă şezlongurilor şi zona de plajă. Se mai doreşte renunţarea la funcţiunile din clădirea corpului administrativ (nivel mansardă), respectiv Sală fitness, Sală forţă, Duşuri bărbaţi, Duşuri femei şi renunţarea la dotările aferente acestor funcţiuni. Pentru asigurarea energiei necesare funcţionarii instalaţiilor tehnologice se doreşte ca 33% din total de energie să fie asigurat cu ajutorul utilajelor de tip pompe de căldură. Zona de amenajări exterioare (parcări) se va menţine şi se va studia posibilitatea majorării locurilor de parcare”, se mai precizează în document. Contractul în valoare de 46.468 lei a fost atribuit societăţii Transilvania Construct.

În 2015, la momentul adoptării hotărârii Consiliului local, investiţia era evaluată la 25,5 milioane de lei şi se estima finalizarea într-un termenen de 2 ani. Se preciza în proiect că numărul de persoane care vor avea acces la baza de agrement este de 300 pe zi, respectiv 30.000 pe an la bazinele exterioare şi 1.500 pe an la terenul multifuncţional. Baza era proiectată cu 80 de locuri de parcare, 3.000 mp de zone verzi, loc de joacă cu o capacitate  de 64 de copii, 3.500 mp de alei pietonale.

Citiţi şi:

 

Compania Naţională de Investiţii va moderniza trei clădiri ale Mănăstirii Râmeţ cu peste 3,7 milioane de lei

 

CJ Alba continuă modernizarea căilor de comunicaţie. Aproape 20 de milioane de lei pentru asfaltarea a 11 km de drum

 

FOTO Planul de circulaţie pentru ziua încoronării regilor Ferdinand şi Maria. Cum a decurs evenimentul istoric din 1922

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite