Povestea unei gropi din Alba Iulia: o petiţie la primărie, 23 de zile şi la final două pahare de şampanie

Povestea unei gropi din Alba Iulia: o petiţie la primărie, 23 de zile şi la final două pahare de şampanie

Tânărul a sărbătorit cu şampanie repararea gropii de pe stradă. Foto: facebook/Marius Rusu

Un tânăr din Alba Iulia a reuşit să ”convingă” Primăria să repare o groapă din asfaltul străzii pe care locuieşte după ”numai” 23 de zile. La final, Marius Rusu a sărbătorit cu şampanie, ”împreună” cu groapa reparată.

Ştiri pe aceeaşi temă

”După vreo 5-6 ani în care nu ne-am simpatizat deloc, a venit vremea să ne împrietenim şi să bem în cinstea acestui eveniment. Bine ai venit pe strada mea, gură de canal ridicată la nivelul asfaltului. I think this is the beginning of a beautiful friendship”, astfel concluzionează Marius Rusu povestea gropii din cartier, care a fost reparată după ani de zile în care a dat de furcă şoferilor şi pietonilor.
 
Pentru aceasta a fost nevoie, însă, ca tânărul să depună o petiţie la Primăria Alba Iulia prin care a solicitat repararea gropii. Aceasta era, de fapt, o gură de canal care nu a mai fost ridicată la nivelul asfaltului de către cei care au modernizat strada respectivă. De la momentul la care a depus petiţia şi până la repararea gropii au durat fix 23 de zile.
 
”În urmă cu vreo 5-6 ani, pe strada pe care locuiesc, au fost desfăşurate lucrări de asfaltare şi din aceeaşi vreme sălăşluieşte chiar la una dintre intrările pe stradă, o gură de canal coborâtă câţiva centimetri buni sub nivelul asfaltului. Vreo 10 cm, mai exact. Cu timpul m-am/ne-am obişnuit cu gura aia de canal şi cu groapa pe care o formează şi am învăţat să o evit. La început am dat cu maşina de cel puţin 10 ori în groapa aia, iar uneori, chiar şi acum, din neatenţie, o mai ating. Dar, pe strada mea circulă zilnic zeci, poate sute de maşini şi nu toţi şoferii ştiu de groapa aia, care-i şi situată astfel încât să fie greu de observat şi evitat. Unde mai pui şi faptul că groapa e chiar pe trecere de pietoni, şi astfel îi încurcă şi pe alţi participanţi la trafic - persoane vârstnice sau aflate în scaune rulante, mame cu cărucioare, persoane cu deficienţe motorii, etc. De două ori am văzut şi biciclişti care au căzut din cauza acestei gropi nenorocite”, astfel descria Marius problema gropii din cartier. Ulterior s-a decis să facă un exeriment pentru a vedea în cât timp primăria răspunde unei sesizări din partea unui locuitor al oraşului. 

Foto: mariusrusu.ro
 

Istoria de 23 de zile a sesizării de la primărie

[Update 2]: Azi am depus sesizare scrisă la Primăria Municipiul Alba Iulia cu descrierea detaliată a problemei, localizarea exactă şi o anexă cu 8 imagini din care să reiasă poziţia şi adâncimea gropii. Am primit de la Registratură număr de înregistrare şi trebuie să aştept răspuns în termen de 30 de zile. Un mare plus pentru doamna care mi-a preluat cererea - a fost extrem de amabilă şi s-a arătat încrezătoare în faptul că problema va fi rezolvată. 
 
(...) [Update 5]: Am primit email de confirmare de la sistemul on-line de depunere a petiţiilor de pe site-ul Primăriei în care sunt informat că documentul a fost înregistrat în sistem cu numărul şi data de azi. Să vedem.
 
[Update 6]: În dimineaţa asta am primit cerere de prietenie pe Facebook de la contul "Dispecerat Primaria Alba Iulia ". Am acceptat-o.
 
(...) [Update 8]: Două săptămâni de când am depus sesizarea la Primărie. Niciun răspuns oficial, niciun rezultat. Am sunat azi din nou la Dispecerat Primaria Alba Iulia şi, prin robotul de la centrala telefonică, am ajuns să aflu că... "Vă rugăm aşteptaţi, documentul dumneavoastră se află în operare la Serviciul Administrare şi Monitorizare Utilităţi Publice". Ce-i interesant e faptul că serviciul cu pricina nu apare listat pe site-ul Primăriei Alba Iulia: http://www.apulum.ro/ro/servicii.htm. Aştept, ce să fac...?

Foto: mariusrusu.ro
 
(...) [Update 10]: După vreo 2 săptămâni (doar 10 zile lucrătoare) de la data la care am depus sesizarea la Primărie, am primit răspuns oficial (data poştei 22 februarie, dar numai azi am descoperit plicul în cutia poştală) în care se specifică "Faţă de cele relatate vă rugăm să dispuneţi, de urgenţă aducerea la cotă a căminului de canalizare şi a gurii de scurgere [...]". Răspunsul a fost editat în 18.02.2016 şi a fost înaintat şi către compania de apă şi canalizare care are în sarcină gurile de canal. Asta ar trebui să însemne că, în curând, groapa aceea va fi istorie. Au trecut deja 7 zile de când a fost editat răspunsul, groapa e tot acolo, nestingherită.
 
[Update 11]: 23 de zile. Atât a trecut din momentul în care am depus sesizarea la Primărie şi până când gura de canal a fost ridicată la nivelul asfaltului. Am depus sesizarea în 8 februarie, iar în 3 martie groapa era deja reparată. Se poate. Nişte oameni sunt mai fericiţi prin cartier.
 

Citiţi şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările