Parastas pe Muntele Petreasa din Apuseni, la un an de la accidentul aviatic în care au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion

Parastas pe Muntele Petreasa din Apuseni, la un an de la accidentul aviatic în care au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion

Romaniţa Iovan în 22 februarie 2014, la primul parastas organizat la locul accidentului

Romaniţa Iovan, fosta soţie a pilotului Adrian Iovan, urcă din nou la locul accidentului aviatic din Apuseni, pe vârful Petreasa din comuna Horea, pentru slujba de parastas pe care o organizează la un an de la tragedie. Evenimentul are loc sâmbătă, 17 ianuarie 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul comemorativ este organizat de  fosta soţie a pilotului, care va oferi tuturor participanţilor şi o masă în memoria acestuia, la Căminul Cultural din Horea. Romaniţa a anunţat că parastul va avea loc de la ora 13.00, sus pe munte. Anul trecut în vară, pe 19 iulie, tot la locul accidentului aviatic, a fost ţinut parastasul de şase luni, la care au participat aproximativ 100 de oameni. Aceştia s-au strâns pe Vârful Petreasa, pentru a participa la slujba de pomenire a celor care şi-au pierdut viaţa în tragicul eveniment din Munţii Apuseni.
 
Parastasul a fost oficiat de ÎPS Irineu împreună cu alţi trei preoţi din zonă a participat, iar pe lângă Romaniţa Iovan, fosta soţie a pilotului Adrian Iovan, au mai fost prezemţi şi prieteni ai familiei, salvatori şi localnici. Primarul comunei Horea, Marin Nicola a confirmat prezenţa Romaniţei Iovan în zonă şi a precizat că evenimentul comemorativ este organizat de fosta soţie a pilotului. Va fi oficiată o slujbă religioasă, în foişorul de lemn, construit de moţi şi pe care l-au numit „Lumea văzută din cer”, în care se află şi crucea pe care au adus-o localnicii la câteva zile de la eveniment, dar şi fotografii cu Aura Ion şi Adrian Iovan, dar şi imagini realizate de pilot, de-a lungul vieţii.
 
Anul trecut, în 22 februarie, la Horea a avut loc primul parastas, oficiat la şase săptămâni de la tragicul accident. Şi atunci, Romaniţa Iovan a organizat ceremonia şi i-a invitat pe cei prezenţi la şcoala primară din satul Giurgiuţ, unde a fost pregătită o masă în memoria  lui Adrian Iovan şi a Aurei Ion. Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în tragicul accident aviatic produs în 20 ianuarie 2014, în comuna Horea, la limita dintre judeţele Alba şi Cluj. Avionul avea la bord şapte persoane – medici, asistenţi şi personalul aeronavei. Aparatul de zbor a decolat din Bucureşti şi se îndrepta spre Oradea, pentru a preleva organe pentru transplant.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările