O nouă metodă de înşelăciune: a cerut bani pentru a merge cu o echipă de constructori de la Iaşi, la Alba Iulia

O nouă metodă de înşelăciune: a cerut bani pentru a merge cu o echipă de constructori de la Iaşi, la Alba Iulia

Firma de construcţii a fost înşelată cu suma de 1.300 de lei

Poliţiştii din Alba Iulia au reţinut un bărbat din judeţul Iaşi care este cercetat pentru înşelăciune. Acesta l-ar fi determinat pe administratorul unei societăţi comerciale din Alba Iulia să-i depună bani în cont, pentru a se deplasa la Alba Iulia unde urma să se angajeze în construcţii, la firma administrată de păgubit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit IPJ Alba, la data de 6 decembrie 2019, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de poliţiştii Secţiei 6 din cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi, l-au reţinut pe un bărbat de 46 de ani, din comuna Ciurea, judeţul Iaşi, care este bănuit de săvârşirea faptei de înşelăciune. 
 
În sarcina bărbatului s-a reţinut faptul că, în luna noiembrie 2019, l-a contactat pe administratorul unei societăţi comerciale care efectuează lucrării de construcţii, pentru a se angaja dar a condiţionat deplasarea sa şi a altor 7 persoane, în Alba Iulia, de transferul sumei de 900 de lei, reprezentând contravaloarea biletelor de tren. Individul ar fi ridicat suma de bani transferată însă, invocând diverse motive, nu s-a mai deplasat în Alba Iulia. Ulterior, spre sfârşitul lunii noiembrie, acesta l-a contactat din nou pe păgubit şi i-a cerut 400 de lei, promiţându-i că va ajunge la Alba Iulia, însă nici de această dată nu şi-a respectat promisiunea. 
 
La data de 5 decembrie 2019, pe numele bărbatului a fost depusă o nouă sumă de bani, iar acesta a fost depistat, în flagrant, în momentul în care a ridicat-o. 
 
Poliţiştii l-au reţinut, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, urmând să fie prezentat în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.     

Citiţi şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările